Формула 1 отне 15 точки от актива на отбора на

...
Формула 1 отне 15 точки от актива на отбора на
Коментари Харесай

F1 наказа отбор с отнемане на 15 т. и глоба от €400 000

Формула 1 лиши 15 точки от актива на тима на " Рейсинг Пойнт " и му наложи обща санкция от 400 000 евро (по 200 000 за всяка от колите на тима) поради незаконно прекопирване на части от миналогодишния " Мерцедес ".

Решението бе поради митинг на " Рено " против болидите на " Рейсинг Пойнт ".

Комисарите са заключили, че са нарушени спортните, а не техническите правила на Формула 1 и по тази причина не се постанова дисквалификация на тима. Преценено е, че наказване би трябвало да се наложи за Гран при на Щирия (второто съревнование този сезон), а за подадените митинги след стартовете в Унгария и Англия издадени публични предизвестия.

В решението се отбелязва, че от " Рейсинг Пойнт " са купили кутии за спирачките си от " Мерцедес " през 2019 година, когато това е било разрешено. Отборът е декларирал, че конструирал самичък кутиите си за 2020 година Обаче е било несъмнено открито, че е получил CAD-данни от " Мерцедес ", което точно е нарушаване на правилника. Стюардите са заключили също по този начин, че чисто механически предните кутии за спирачките на " Рейсинг Пойнт " са легални, тъй като са употребявани през предишния сезон, само че това не се отнася за задните.

Решението бе обявено час преди началото на първата свободна подготовка на пистата " Силвърстоун ". Този уикенд на британското трасе ще се организира V кръг от шампионата във Формула 1 за 2020 година, който е отдаден на 70-ата годишнина на F1.

В тренировката най-добор време даде Валтери Ботас ( " Мерцедес " ), неговият съотборник - първенецът и водач в класирането Люис Хамилтън е с второ достижение за едн обиколка. Трети и четвърти се подредиха Макс Верстапен ( " Ред Бул " ) и Нико Хюлкенберг ( " Рейсинг Пойнт " ).

To give you an idea of how much quicker we are with this tyre selection: @Max33Verstappen was fastest in #FP1 last week with 1m27.422s. Currently, fastest #FP1 time is @ValtteriBottas @MercedesAMGF1 with a 1m26.166s. #F170 pic.twitter.com/4HeuMykhUo
— Pirelli Motorsport (@pirellisport) August 7, 2020
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР