Формула 1 освободи временно почти половината си персонал до края

...
Формула 1 освободи временно почти половината си персонал до края
Коментари Харесай

Формула 1 освободи почти половината си персонал заради коронавируса

Формула 1 освободи краткотрайно съвсем половината си личен състав до края на май заради новия ковид, като президентът Чейс Кери и останалото управление понижиха заплатите си, показа представител на Ф1.

Според източници тези, които са били освободени, са най-вече служащи, които са дейни по време на уикендите на надпреварите и които не могат да правят работата си отдалечено. Компанията разполага с над 500 чиновници. Сезонът в най-престижната автомобилна конкуренция към момента не е почнал, като откриващият старт в Австралия на 15 март бе анулиран дружно с именитото Гран При на Монако през май. Шест други надпревари бяха отсрочени, а Либърти Медия Груп се надява акцията да започва през лятото, в случай че изискванията разрешат, с стеснен брой стартове – 15-18.

Говорителят съобщи, че управлението непринудено е съкратило финансовите си хонорари с 20%, само че остава на работа, до момента в който американският президент Кери е понижил повече заплатата си. Формула 1 генерира по-голямата част от приходите си от промоционални такси за надпреварите, телевизионни покупко-продажби, реклама и спонсорство, които бяха повлияни от прекъсването на шампионата поради вируса. Три от седемте основани във Англия тима – Макларън, Уилямс и Рейсинг Пойнт, освободиха част от личните състави си в миналите седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР