Формула 1 може да има състезание по улиците на Лас

...
Формула 1 може да има състезание по улиците на Лас
Коментари Харесай

Формула 1 започна преговори за състезание по улиците на Лас Вегас

Формула 1 може да има съревнование по улиците на Лас Вегас още през 2023 година Според вестник " Дейли мейл " изпълнителният шеф на спорта Стефано Доменикали е почнал договаряния с представители на управляващите в града. Двете страни са се срещнали по време на Гран при на Съединени американски щати в Остин, Тексас, през уикенда.

За съревнование по улиците на Лас Вегас се приказва от години, само че за момента то остава отвън календара. Губернаторът на щата Невада Стив Сисолак удостовери, че е имал среща с управлението на Формула 1.

" Дейли мейл " прецизира, че би трябвало да се изпълнят няколко условия, с цел да може надпреварата да влезе в календара. От Формула 1 държат стартът да се организира на " Стрип " - частта от града, където са най-известните казина и хотели.

Другото значимо изискване е въпреки всичко да има единодушие на локалните поданици. Формула 1 чака четири години за провеждането на съревнование в Маями точно поради митинги на локалните. Гран при на Маями въпреки всичко влезе в календара и ще направи дебют през 2022 година

Ако се стигне до съглашение с Лас Вегас, Съединени американски щати може да имат три надпревари от Формула 1 в един сезон за първи път от 1982 година Тогава последният старт за сезона е точно в Лас Вегас, само че на писта, направена на паркинга на хотел " Сийзърс палас ", която не се харесва на множеството почитатели. Въпросното съревнование се организира в интервала 1981 - 1984 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР