Формирани по различен такси са плащали за една и съща

...
Формирани по различен такси са плащали за една и съща
Коментари Харесай

Комисията по хазарта с две тарифи за игри на щастието

Формирани по друг такси са плащали за една и съща хазартна игра държавното тото и уредник на лотарийни игри, заяви на ексклузивен брифинг шефът на Агенцията за държавна финансова ревизия Георги Начев. Таксите са били избрани по този начин, че на процедура частните оператори са плащали доста по-малко от Българския състезателен тотализатор, демонстрират първите данни от осъществената през днешния ден от организацията инспекция в Комисията по хазарта. Българският състезателен тотализатор е плащал 15% върху всички залози, до момента в който останалите са плащали по-малко върху комисионите, разясни Начев. В резултат на разликите в избраните такси бюджетът е ощетен с 210 милиона лв..

Проверката на Комисията по
хазарта и таксите, които тя събира, е била разпоредена от финансовия министър Владислав Горанов през декември предходната година, а по-късно е издадено разпореждане на профилираната прокуратура за такава инспекция, само че с по-голям времеви обсег. По това време съперници в хазартния бизнес на Васил Божков излязоха с разкрития, че са изнудвани да му трансферират бизнеса си и са били заплашвани с ликвидиране. В разкритията си загатнаха и срещи в Комисията по хазарта, на които били съветвани " да се схванат с Васил Божков ".

Днешната инспекция на организацията за държавна финансова ревизия е обхванала интервала 2014-2019 година Установено е, че за ова време в бюджета са постъпили 500 милиона лв., а по предварителна оценка е трябвало да бъдат 710 милиона.

Тепърва ще се обяснява законосъобразността на дейностите на Комисията по
хазарта, само че обстоятелствата приказват, че по друг метод са събирани таксите от Българския състезателен тотализатор и останалите хазартни оператори за еднакъв тип игри, без да се знае на какво се дължи това, отбелязва Начев.

Междувременно в Комисията по
хазарта влязоха Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, заяви bTV. От постройката са изнесени кашони с документи. Днешната акция е броени дни откакто предходната седмица законопроектът на Валери Симеонов и още шестима депутати от партията му за определяне на държавен монопол върху игрите с лотарийни билети получи поддръжката на премиера Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Приемането на текстовете ще ощети най-много Националната лотария, мажоритарен дял в която има Васил Божков. Той самият свика в неделя среща с почитателите на Левски и ги прикани да изискат среща с премиера Борисов, тъй като в случай че законът влезе в действие ще банкрутира и няма да може да устоя повече футболния тим. Междувременно управата на Националната лотария пък сезира Европейска комисия поради концепцията за " национализиране на частен бизнес ". На срещата в неделя Божков даде период на сините агитки до през днешния ден да решат какво ще подхващат. Отговорът се чака довечера на нова среща, която ще се организира на стадион " Герена ".

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР