Формиране на патриотични чувства, свързани с принадлежност към българската нация

...
Формиране на патриотични чувства, свързани с принадлежност към българската нация
Коментари Харесай

Училището ще възпитава в толерантност, патриотизъм и пронадлежност към държавата

Формиране на патриотични усеща, свързани с принадлежност към българската нация и страна, положително отношение към историята и уважаване на традициите и обичаите, предварителна защита по отношение на поведенческите прояви на нихилизъм, синергия сред национални и европейски полезности - това са част от задачите на патриотичното образование в учебните заведения, които са сложени в Стратегията за възпитателната работа в просветителните институции 2019 г.- 2030 година

Патриотичното образование ще има за цел да образува у учениците национално съзнание, еднаквост, горделивост, самочувствие и достолепие. Те ще се срещнат и с научни, културни и спортни достижения на българи зад граница.

Стратегията бе разисквана с учители и обществени сътрудници през днешния ден и е качена за публично разискване на уеб страницата на Министерството на образованието и науката (МОН) до 22 май т.г. Други цели на плана са образование в приемливост, образуване на добродетелност и доброжелателност, превъзмогване на експанзията, гражданско съзнание, човечност, положително отношение и други

В тактиката е записано, че съществени фактори за възпитанието в учебното заведение са учителите и класният началник, а главните действия се реализират в часа на класа и при извънкласни и планови занимания. Според учители обаче няма по какъв начин да се осъществят задачите на тактиката, в случай че няма интензивно взаимоотношение със фамилията.

Според министъра на образованието и науката Красимир Вълчев задачата не е страната да има следващия стратегически документ, а да стартира спор в обществото за ролята на просветителните институции при възпитанието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР