Формира се основно от премиум устройства с цена над $400Потребителите

...
Формира се основно от премиум устройства с цена над $400Потребителите
Коментари Харесай

Печалбата от смартфони намаляла с 10% за година

Формира се главно от премиум устройства с цена над $400

Потребителите купуват от ден на ден налични смарт телефони, сочат изследванията

Смартфоните с цена над 400 $ носят съвсем 80% от облагата на участниците на пазара, сочи изследване на изследователската компания Counterpoint Research за второто тримесечие на 2017 година

При Samsung, най-големия снабдител, този индикатор е 66%, а при Apple е 96%, което се изяснява с отсъствието на бюджетни модели в портфолиото на американската компания.

Същевременно, облагата на пазара за смарт телефони е намаляла с 10% за една година. Според анализаторите от Counterpoint Research, това се дължи на няколко фактора – появяването на по-достъпни модели iPhone, възходящата известност на устройства от междинен ценови диапазон като тези на Xiaomi, както и на лансираните от Samsung серии J и Grand.

През второто тримесечие на годината Apple е направлявала 9% от пазара на смарт телефони по брой продадени устройства, само че е получила 65,1% от цялата облага. Samsung има дял от 22,3% в облагата, на Huawei се падат 4,1%, на Oppo – 4% и на Vivo – 3%.

Apple и Samsung си разпределят лъвския къс от облагата на пазара за смарт телефони

Показателят междинна продажна цена (ASP) при смарт телефоните на Apple мощно се разграничава от междинната стойност на пазара като цяло в обособените райони. Така да вземем за пример, в Северна Америка ASP на Apple надвишава с 91% ASP на пазара, до момента в който в Близкия изток и Африка разликата е седем пъти (646%), а в Европейския съюз е 153%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР