Формацията, основана от Корман Исмаилов и Касим Дал, председателствана в

...
Формацията, основана от Корман Исмаилов и Касим Дал, председателствана в
Коментари Харесай

Партията на Корман Исмаилов избяга от Местан

Формацията, учредена от Корман Исмаилов и Касим Дал, управлявана сега от Орхан Исмаилов, Народна партия "Свобода и достолепие " напусна обединението с ДОСТ на Лютви Местан преди броени дни. Преди последните парламентарни избори през март партията пък изостави Реформаторския блок и се причисли към ДОСТ. НДПС отсега нататък ще продължи като независим индивид и ще търси ново взаимоотношение вдясно.

"На изборите за 44-ото Народно заседание 120 000 български жители дадоха гласовете си за Обединение ДОСТ (НПСД-ДОСТ). Тази коалиция беше подбудена от нуждата да се даде ясна опция на порочния модел "Кой ". Нашето обединяване с Политическа партия ДОСТ беше в границите на съдружно съглашение единствено за парламентарните избори и НПСД продължава по пътя си като независим политически индивид ", се споделя в декларация, призната от Националния координационен съвет на партията.

Заместник-председателят на НПСД и някогашен народен представител от Реформаторския блок Корман Исмаилов удостовери пред "БАНКЕРЪ ", че съдружното съглашение с ДОСТ е било единствено за тези избори и не се е предвиждал по-дългосрочен съюз. "Тогава ние информирахме сътрудниците си от Реформаторския блок, че гонейки главните си цели против Движение за права и свободи, мафията - модела "Кой ", можем да бъдем по-ефективни, в случай че потърсим една такава коалиция с Местан, тъй като той стъпи на нашата позиция ", изясни Исмаилов.

От партията обаче не крият, че са били разочаровани от предизборната акция, която са провели Местан и групировката му. Имало е разминаване сред думи и каузи. На хората от НПСД по никакъв начин не е допаднало, че Местан и обкръжението му доста нападателно са навлезли в етнорелигиозната тематика и са търсили конфликт и провокация. Нещо, което от НПСД в никакъв случай не са правили и не е по усета им.

Другото нещо, което ги е отблъснало, са свадите към финансирането на акцията на ДОСТ. "В нас останаха и доста подозрения за някои техни външни зависимости, каквито и преди имаше. Лично на мен ми се стори, че Местан зависи от някои външни фактори ", признава в този момент Исмаилов. И не на последно място на доста места в страната не се е получило съгласие и сработване сред последователите на НПСД и на ДОСТ.

От партията на Корман Исмаилов декларират, че е нужен качествено нов метод на взаимоотношение в дясното, който би могъл да докара до повече интеграция, възвръщане на доверието от страна на гласоподавателите "за сполучливо бъдещо, достоверно, дясно ръководство ". "Ние сме позиционирани твърдо и трайно в дясно. Макар в някои от икономическите ни визии да имаме по-либерален метод, само че в други връзки сме по-консервативни. И нашият път е да вървим с всички тези партии, които се дефинират в дясно ", сподели и Корман Исмаилов. Формацията му поддържа добра връзка и с остатъчния Реформаторски блок, по тъкмо с ДБГ, и с ДСБ, и с "Да, България ".

Исмаилов не крие, че деликатно наблюдават процесите, които текат в дясното пространство. Той е безапелационен, че би трябвало да се направи нещо ново, само че не по метода, по който се е правело до момента. По думите му след неуспеха на изборите десните партии са по-слаби, в сравнение с преди, когато са влизали в някакви политически съюзи и взаимоотношения. "Ако се върви към някаква по-сериозна консолидация, може би ще проявим интерес. Сега има някаква интензивност в дясно, само че тя не е под една шапка или под една обща концепция. Всеки сондира, пробва се да провежда, да активизира, да направи нещо. Но нещата се вършат на обособени писти. Да забележим по какъв начин ще се развият, дали ще има някаква зрялост да се търси обединяване ", изясни Корман Исмаилов. И добави, че разочарованието на гласоподавателите от десните партии се отразява и на актива, и на локалните организации, които се свиват, малко или доста, някои напущат, текат кавги.

"Въпросът е дали в този момент всеки се пробва да се окопае и от позиция на някакви от малко малко окопани позиции да седне отново да договаря. Според мен това няма да докара до нещо положително и трайно. Така отново няма да заслужи доверието на гласоподавателите ", продължава да разсъждава той за бъдещето на дясното.

От НПСД дават сериозна оценка на първите шест месеца от ръководството на третия кабинет на Бойко Борисов, като показват, че в него вземат участие "националистически, ксенофобски и проруски партии ". Съпартийците на Корман Исмаилов установяват все по-слаба воля за битка с корупцията, засилено подмолно взаимоотношение с икономическите структури на Движение за права и свободи, процедура на политически гонки и уволнения, все по-голяма политическа измама и нерешаване на старите проблеми в опазването на здравето, образованието, защитата, развиването на районите, на ромската общественост и не на последно място на електронното ръководство.

"ГЕРБ е една куца партия, която доста ловко си чупи патериците. Превърнала е това в политика. А смисълът на патерицата е да помогне на недъгавия, на куция човек да върви и да си прави работата. Да, ние сме по-малки. Но това, което ГЕРБ правеше, прави и ще продължава да прави, няма да й донесе нищо положително. Защото на следващия ден или вдругиден няма да има никакъв натурален сътрудник. Самият факт, че опря до националистите и ги вкара в изпълнителната власт, е индикативен ", е мнението на заместник-председателя на НПСД.

Попитан дали ще търсят някаква връзка с Движение за права и свободи Исмаилов беше безапелационен, че не вижда смисъл, защото в тази партия нищо не се е трансформирало - нито се е реформирала, нито е станала по-демократична и по-прозрачна, нито е скъсала с мафиотските, подмолните игри, нито е завършила с дерибейщината по места. "ДПС в никакъв случай не е имало по-лош имидж, в сравнение с в този момент. И в никакъв случай не е било по-слабо, в сравнение с в този момент. Движение за права и свободи има 1/3 срив в електорално отношение, това е жесток срив ", уточни Корман Исмаилов. И посочи, че този срив е и с помощта на тези 120 000, дали своят вот за НПСД в обединяване с ДОСТ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР