Формация от три руски военни самолета е била прихваната от

...
Формация от три руски военни самолета е била прихваната от
Коментари Харесай

Руски военни самолети са прихванати над Полша, твърди Нидерландия

Формация от три съветски военни самолета е била прихваната от два холандски изтребителя F-35 над Полша и ескортирана от региона, твърди нидерландското министерство на защитата.

„ Неизвестни за нас самолети се приближаваха към полската територия на НАТО от Калининград “, се споделя в изказване на министерството, предава " Ройтерс ".

„ След идентификация се оказа, че това са три самолета - съветски Ил-20М, ескортиран от два Су-27. Два холандски изтребителя F-35 ескортираха групировката от разстояние и предадоха ескорта на сътрудниците от НАТО. “

Руското министерство на защитата към момента не е коментирало случая. Калининград е съветски анклав на брега на Балтийско море, ситуиран сред Полша и Литва - и двете страни са членовете на НАТО и Европейски Съюз.

Руският Ил-20М е аероплан за радио-електронно разузнаване. Ил-20М може да " прослушва: радиокомуникации в необятен набор от честоти и да прави видео и и фото снимане с висока разграничителна дарба.

Една от главните особености на осъвременения Ил-20М е опцията да предава целеуказване на хиперзвуковия авиационен ракетен комплекс " Кинжал ". Връзката се реализира по предпазен канал директно с ракетата.

Междувременно министрите на защитата на 30-те страни от НАТО се събират на двудневна среща в Брюксел. Темата ще бъде войната в Украйна и взаимните старания на западния боен алианс за разширение на военната помощ за страната. Освен това, след хипотетичните актове на бойкот против газопроводите „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток “ 2, се разисква и спомагателна отбрана за сериозната инфраструктура под вода. Преди срещата на НАТО, Съединени американски щати провеждат сутринта съвещания на по този начин наречената украинска контактна група. Освен членовете на Атлантическия алианс, контактната група включва още Босна и Херцеговина, Ирландия, Колумбия, Косово и Австрия, и самата Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР