Формациите, участващи в управлението, заявиха, че ще подготвят предложения за

...
Формациите, участващи в управлението, заявиха, че ще подготвят предложения за
Коментари Харесай

ДВе комисии одобриха бюджета на общественото осигуряване

Формациите, участващи в ръководството, обявиха, че ще приготвят оферти за промени в системата на публичното обезпечаване. Това се разбра при гласуването на проектобюджета на Държавното публично обезпечаване на взаимно съвещание на обществената и на бюджетната комисия в Народното събрание.

По време на полемиката срещу проектобюджета се оповестиха от " Българска социалистическа партия за България ", до момента в който народни представители от " Продължаваме промяната - Демократична България " и " ГЕРБ -СДС " обявиха, че го поддържат.

В признатите текстове минималният застрахователен приход се подвига от 710 на 780 лева, колкото е и минималната заплата в страната, който работи от началото на годината.

За поредна година от Движение за права и свободи възразиха против това като оповестиха, че от 100 хиляди регистрирани аграрни стопани едвам малко над 15 хиляди се обезпечават за пенсия, а при тютюнопроизводителите обезпечените са единствено 11 330 души. Всички останали са в сивата стопанска система. Няма смяна в оптималния застрахователен приход, който разбуни духовете преди приемането на бюджета за миналата година - 3400 лева

Както към този момент е известно пенсиите се актуализират по така наречен швейцарско предписание и това ще бъде отразено още в тези за юли, чието погашение стартира от петък, въпреки бюджетът да се чака да влезе в действие от 1 август. Повишението е с 12%.

Средната пенсия се планува да стане 788.010 лв. през тази година. Това е растеж от 16.8 на 100 по отношение на предходната година

В плана е планувано компенсацията за втората година от майчинството също да се изравни с минималната заплата.

Минималното на ден обезщетение за безработица да се увеличи от 8 на 23 лева желаеха омбудсманът и синдикатите като претекстът им е безработните да получаван най-малко сумата, равна на линията на беднотия, която за тази година е избрана на 504 лева Пред кореспонденти финансовият министър Асен Василев уточни, че в случай че това бъде гласувано в пленарната зала, то ще залегне в закона.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР