Формациите, които бяха готови да станат мандатоносители, реагираха първи на

...
Формациите, които бяха готови да станат мандатоносители, реагираха първи на
Коментари Харесай

Реакциите на партиите за мандатоносителя: От готовност за преговори до БСП няма шанс

Формациите, които бяха подготвени да станат мандатоносители, реагираха първи на решението на президента да избере БСп за адресат на третия мандат. Докато от " Български напредък " пожелаха триумф на левицата и подготвеност да вземат участие в диалози за кабинет, то от " Демократична България " се изрекоха скептично, че социалистите са способни да създадат постоянен кабинет и оповестиха, че по-скоро няма го поддържат.

Пожелаваме триумф на Българска социалистическа партия в нелеката задача за сформиране на държавно управление в актуалната политическа обстановка. Ние, от политическа партия " Български напредък ", сме поредни в дейностите си и ще създадем каквото зависи от нас, с цел да има постоянен кабинет, тъй като това е национално виновното държание, обявиха в позиция на партията, изпратена до медиите.

Ако бъдем поканени на диалози, ще участваме градивно и ще подкрепим напъните за реализиране на единодушие, като позицията ни за нужда от съдружно съглашение, с ясно написани отговорности и механизми за взимане на решения, остава непроменена, показват още от " Български напредък " .

" Няма изключително огромни шансове Българска социалистическа партия да сформира постоянно държавно управление с третия мандат и да отговори на основните пред България провокации ", съобщи Надежда Йорданова от " Демократична България " в коментар, публикуван от пресцентъра на групировката.

По думите на Йорданова органите на трите партии в Демократична България ще решат по какъв начин да действат.

" С Българска социалистическа партия имаме доста съществени разлики във връзка с войната в Украйна и ограниченията, нужни за ограничение на съветското въздействие в България. Едва ли бихме подкрепили ръководство с техен мандат ", съобщи националният представител, представена в информацията.

Бившият правосъден министър счита още, че ново отсрочване на промените, нужни за присъединението на България към Шенген и еврозоната, както и за асимилиране на средства по Плана за възобновяване и резистентност, може да се окаже съдбовно.

" Шенген е от извънредно значение за дотъкмяване на интеграцията на България. Без дълбока промяна на прокуратурата и без отчетност на основния прокурор, няма по какъв начин да се присъединим. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР