Форматът на участие на НАТО в Афганистан трябва да бъде

...
Форматът на участие на НАТО в Афганистан трябва да бъде
Коментари Харесай

Каракачанов: Ако САЩ се изтеглят от Афганистан, България няма работа там

Форматът на присъединяване на НАТО в Афганистан би трябвало да бъде прегледан на идващото съвещание на Алианса. Ако политиката на Съединени американски щати, като на съдружник в НАТО, е да изтегли своя контингент, персонално аз не считам, че България има повече работа там. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Повод за коментара е, че американският президент Доналд Тръмп анонсира в средата на декември идно евакуиране на половината от 14 хиляди американски военнослужещи от Афганистан.

„ Както виждате, Доналд Тръмп взема решения, които подхождат на неговото схващане за външна политика. Той разгласи и изтеглянето на контингента си от Сирия. Как ще си отрази на НАТО – аз персонално считам, че България направи задоволително. Този контингент, който посрещнахме беше първият по-голям от 158 индивида. Този контингент, който отпътува в този момент е от 160 индивида. България няма потребност да усилва своето наличие повече ", безапелационен е Каракачанов.

На идната среща на военните министри от НАТО този въпрос да се разиска и "ако някои страни считат да изтеглят контингентите си от Афганистан аз считам че и ние трбва да преразгледаме позиция ", добави военният министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР