"Формата на водата" на мексиканския режисьор Гийермо дел Торо получи

...
"Формата на водата" на мексиканския режисьор Гийермо дел Торо получи
Коментари Харесай

Обявиха номинациите за "Оскар"

"Формата на водата " на мексиканския режисьор Гийермо дел Торо получи 13 номинации за премиите "Оскар ", измежду които във водещата категория за най-хубав филм, предадоха международните организации.

Освен "Формата на водата " с номинации за най-хубав филм са "Призови ме с твоето име ", "Най-мрачният час ", "Дюнкерк ", "Бягай! ", "Лейди Бърд ", "Призрачна нишка ", "Вестник на властта " и "Три билборда отвън града ".

Сали Хокинс за "Формата на водата ", Франсис Макдорманд за "Три билборда отвън града ", Марго Роби за "Аз, Тоня ", Сирша Ронан за "Лейди Бърд " и Мерил Стрийп за "Вестник на властта " са номинирани за "Оскар " в категорията за най-хубава актриса, предадоха международните организации.

С номинации за най-хубав артист са Тимъти Шаламе за "Призови ме с твоето име ", Даниъл Дей-Луис за "Призрачна нишка ", Даниел Калуя за "Бягай! ", Гари Олдман за "Най-мрачният час " и Дензъл Уошингтън за "Роман Дж. Израел ".

Грета Гъруиг стана едвам петата жена в историята на премиите "Оскар ", получила номинация в категорията за най-хубав режисьор, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Гъруиг е номинирана за "Лейди Бърд ". Режисьорката ще се съревновава за наградата с Кристофър Нолан за "Дюнкерк ", Джордан Пийл за "Бягай! ", Пол Томас Андерсън за "Призрачна нишка " и Гийермо дел Торо за "Формата на водата ".

Междувременно Рейчъл Морисън стана първата жена в историята на премиите, номинирана в категорията за операторско майсторство. Морисън получи номинация за работата си над кино лентата "Затънали в тиня " ( "Mudbound ").

Певицата Мери Джей Блайдж е измежду номинираните за "Оскар " в категорията за най-хубава поддържаща роля, съобщи Асошиейтед прес. Блайдж е номинирана за осъществяването си в "Затънали в тиня " ( "Mudbound "). Певицата ще се съревновава за оценката за най-хубава актриса в поддържаща роля с Алисън Джани за "Аз, Тоня ", Лесли Манвил за "Призрачна нишка ", Лори Меткалф за "Лейди Бърд " и Октейвия Спенсър за "Формата на водата ".

Прочутият композитор Джон Уилямс е измежду номинираните за "Оскар " в категорията за истинска музика за "Междузвездни войни: Последните джедаи ", съобщи Асошийтед прес.

Уилямс ще се съревновава за оценката с Ханс Цимер за "Дюнкерк ", Джони Грийнууд за "Призрачна нишка " ( "Phantom Thread "), Александър Депла за "Формата на водата " и Картър Бъруел за "Три билборда отвън града ".

Наградите "Оскар " ще бъдат раздадени за 90-и път на 4 март на гала в спектакъл "Долби " в Лос Анджелис. Водещ на шоуто ще бъде комикът Джими Кимъл. Една номинация не доближи на кино лентата "Формата на водата ", с цел да се изравни с рекордьорите "Всичко за Ева ", "Титаник " и "La La Land ", които имат по 14.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР