„Форма на справедливост ще има и крайното количество ваксини е

...
„Форма на справедливост ще има и крайното количество ваксини е
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Ваксините пристигат при тези, които са платили най-много

„ Форма на правдивост ще има и крайното количество ваксини е разпределено за всички. Не е несъмнено обаче, че получаваме безусловно пропорционалния брой ваксини, които получават Франция и Германия. Производителят дава продукта си първо на тези, които са платили най-вече за него. Израел да вземем за пример дава по 30 $. Това е повода имунизацията да не доближава към този миг “. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България “ имунологът проф. Андрей Чорбанов.

Той прибавя, че много арабски страни също са закупили ваксини на по-високи цени и ще получат количествата предпочитано.

„ Производителите на каквото и да е не работят за избавление. Който им предложи най-висока цена – ще получи продуктите най-бързо “, сподели още проф. Чорбанов пред NOVA.

Завод на " Пфайзер " може да се направи и у нас, с цел да се създават ваксини, само че трябват фрагменти, разкри проф. Чорбанов.

" Руската ваксина не е утвърдена от Европейска организация по медикаментите. Но всяка страна може да се контракти и свободно да употребява тази ваксина. Руската ваксина е с маймунски аденовирус ", заяви имунологът.

" Антителата не са нищо, не те ни пазят. Клетъчният имунитет е значим, само че това проучване е скъпо ", разкри проф. Андрей Чорбанов.

„ Ваксинирането на 20 хиляди души на ден би било едно доста огромно предизвикателство за здравната система в България. Към този миг такова нещо в никакъв случай не се е случвало в страната ни. Едно такова деяние допуска съвършена логистика, съобразена с качествата на обособените ваксини “, споделя експертът.

Той прибавя, че България ще има своя лична ваксина.

„ Ние ще представим краен артикул, който може да бъде тестван на хора. Тогава ще е необходим запас за клиничните проучвания. Става дума за 10-15 милиона лв.. Всяка една такава инвестиция би била разбираема. Към този миг обаче на пазара ще има доста ваксини “, споделя Чорбанов.

" Ще се имунизирам, само че не в този момент и не с тази ваксина ", заяви имунологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР