Ford Transit Custom Plug-In Hybrid и EcoBlue Hybrid ван, са избрани

...
Ford Transit Custom Plug-In Hybrid и EcoBlue Hybrid ван, са
избрани
Коментари Харесай

Двойно отличие за Ford в надпреварата за Международен ван на годината и Международната награда за пикап 2020

Ford Transit Custom Plug-In Hybrid и EcoBlue Hybrid ван, са избрани за Международен ван на годината (IVOTY). Ford Ranger получава титлата Международен пикап (IPUA) на 2020.

Журито възхвалява хибридните двигатели на Ford Transit Custom, които обезпечават икономия на гориво, оказват помощ на предприятията да изпълняват задачите за чист въздух и позволяват влизане в зони с ниски емисии.

Ford Ranger предлага подобрена производителност и спестовност на гориво с усъвършенствани технологии за свързване и помощ на лидера, с цел да повиши производителността на бизнеса.

Ford е първият производител, спечелил два пъти IVOTY и IPUA в една и съща година.

Ford чества същинско завладяване на наградите за лекотоварни коли, след като хибридът Ford Transit Custom е обявен за Международен ван на годината (IVOTY) 2020, а Ford Ranger е почетен с Международната награда за пикап (IPUA) 2020.

Ford е първият производител, който взима награди IVOTY и IPUA в една и съща година на два пъти, като за първи път постига подвига през 2013 година.

Новите модели Transit Custom Plug-In Hybrid и Transit Custom EcoBlue Hybrid бяха групово оценени за победители в влиятелната годишна награда IVOTY от жури от 25 специализирани журналисти от 25 страни от цяла Европа, на специална гала в Лион, Франция.

Журито похвали гамата от електрифицирани решения за задвижване на мотора, предлагани от Ford Hybrid и гамата на ван Transit Custom - предопределени да помогнат за понижаване на разноските на гориво на операторите, да позволят влизане във увеличаващите се зони с ниски излъчвания и оферират практични решения за бизнеса, който се пробва да намали излъчвания и да отговари на задачите за по-чист въздух.



Transit Custom Plug-In Hybrid и Transit Custom EcoBlue Hybrid 1-тонни ванове и Transit EcoBlue Hybrid 2-тонен ван, който спечелиха позицията за подгласник на тазгодишната гала, са три от 14 електрифицирани автомобила, които Ford представя в Европа преди края на 2020 г. Сега Ford печели купата IVOTY общо шест пъти.

Ford Ranger - най-продаваният пикап в Европа* - впечатли 18-те съдии с по-мощния си и 2-литров дизелов мотор EcoBlue и модерни технологии за подкрепяне на лидера, за да вземе оценката на IPUA.

„ Нашите нови Transit Custom Plug-In Hybrid и EcoBlue Hybrid модели са верните транспортни средства в точното време - оказваме помощ на нашите клиенти да понижат разноските и емисиите и да посрещнaт провокациите на работата в днешната бизнес среда, без да жертваме практичността или полезния товар. И новият ни Ranger подвига летвата за усъвършенстване, технология и производителността в пикап сегмента “, казва Ханс Шеп, общоприет управител, лекотоварни транспортни средства, Ford of Europe.

Комбинирайки способността за шофиране с нулеви излъчвания и спокойствието за неограничен пробег, Transit Custom Plug-In Hybrid може да се зарежда с електричество от мрежата за чисто електрически обсег на шофиране с NEDC до 56 км. ** Предните колела на автомобила се задвижват от електрически мотор с мощ 92,9 кВт, захранван от 13.6 кВтч литиево-йонна батерия. Многократно награждаваният 1.0-литров бензинов двигател EcoBoost на Ford, работи като разширител на обсега за общ обсег на шофиране над 500 км.

Хибридната версия на Transit Custom е с мек хибрид в композиция с EcoBlue мотор, като използва специфичен стартер/генератор вместо общоприетия алтернатор, което позволява възобновяване и съхранение на сила по време на забавянето на автомобила и зареждане на 48-волтова литиево-йонна батерия с въздушно охлаждане. Натрупаната сила се използва за подкрепяне на въртящия момент на мотора и е усъвършенствана, за да обезпечи до 8 на 100 възстановяване на горивната успеваемост за допълнително подобрения 2,0-литров дизелов двигател EcoBlue на Ford.

Новият Ford Ranger се предлага в стилове на купето с единична кабина, удължена кабина и двойна кабина и разполага със стандартно задвижване на четирите колела и усъвършенствана версия на 2,0-литров двигател EcoBlue на Ford, предлагащ до 9% подобрение на горивната успеваемост в комбинация с нова 10-степенна автоматична трансмисия. Технологиите за шофиране включват общоприета система за предотвратяване на конфликта с разпознаване на пешеходци и нови инструменти, в това число наличната бордова модемна технология FordPass Connect, повишаваща удобството и производителността.

Линията на Ranger включва новия Ranger Raptor - най-високо проходимата версия до момента. Задвижван от битурбо 2-литров EcoBlue двигател с мощ от 213 к.с., Ranger Raptor се отличава с изключителна стилистика и се поддържа от неповторимо шаси на Ford Performance, оптимизирано за високоскоростно шофиране отвън пътя и опция за преминаване на всички места.

„ Поздравления за Ford и двойния им успех при спечелването на Международен ван на годината 2020 и Международна премия за пикап 2020 в една и съща година. Голямо постижение и справедливо. С явен акцент върху хибридизацията, инженерите на Ford са създали резистентен задвижващ механизъм, който е тук и в този момент в изгода на всички ползватели. И Transit Custom Plug-In Hybrid и Transit Custom EcoBlue Hybrid се ръководят и се представят извънредно добре! “, Каза Jarlath Sweeney, ръководител на международното жури на ван на годината.

„ Най-продаваният в Европа 1-тонен пикап беше приет от журито като техен избор номер 1, когато стана дума за гласоподаване за титлата до 2020 година “, сподели Sweeney. „ Това е вторият случай, когато Ranger получaва това признание, откакто преди този момент спечели през 2013 година и от този миг започна дългият и сполучлив път на това поколение на модела. “

Ford е №1 марка в Европа за лекотоварни автомобили. Продажбите за тази година до октомври на Transit Custom, доближиха 114 000, което е с 2,6% повече в съпоставяне с предходната година. Ranger е пикап №1 в Европа с продажби от 43 300 за същия период.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР