Ford разкри плановете си да инсталира клетъчна мрежова свързаност тип

...
Ford разкри плановете си да инсталира клетъчна мрежова свързаност тип
Коментари Харесай

Ford ще инсталира клетъчна технология V2X през 2022 г.

Ford разкри проектите си да конфигурира клетъчна мрежова съгласуваност вид „ автомобил към всико останало “ (C-V2X) във всички ново модели, които ще бъдат пуснати на щатския пазар от 2022 година Технологията може да бъде разгърната дейно, единствено в случай че е налице подобаваща регулаторна среда за тези връзки, предизвестиха от автомобилния производител.

Технологията C-V2X разрешава на колите да поддържат връзка с други транспортни средства и с пътната инфраструктура, с цел да предизвестява водачите за евентуални рискове и други проблеми.

В блога на компанията изпълнителният шеф на Ford за свързаната автомобилна платформа Дон Бътлър удостовери проектите на компанията и означи, че използването на протокола може да усъвършенства безопаността на транспортните средства и да помогне на управляващите да усъвършенстван трафика. Компанията употребява чипсета на Qualcomm 9150 C-V2X.

 Ford Edge. Снимка: Ford

„ Планирана дружно с бързоизгражданата клетъчна 5G мрежа, C-V2X ще обезпечи директна връзка сред обвързваните устройства, което значи, че не се постанова сигналът да отива първо до радиокулата. Това ще даде опция на колите бързо да изпращат и получават сериозна информация “, изяснява Бътлър. Той прибавя, че технологията може да работи като допълваща действието на датчиците за самостоятелно шофиране в самоуправляващите се коли.

" Всички наши коли ще имат опция да работят и без C-V2X, само че технологията ще им помогне да основат цялостни карти на света, които е пред тях и който не се вижда от LIDAR, радари или камери. Те ще получават настоящи известия за промени в пътните условия, засящи маршрута, по който се движат “, допълват от Ford.

Бътлър обаче отбелязва, че би трябвало да бъде налице „ вярната регулация “, с цел да може технологията да показва цялостния си капацитет. Това означавало да бъдат поканени другите автомобилни производители, оператори на инфраструктура и на пътища, както и държавните организации, които да работят дружно за ускорено внедряване на C-V2X.

Ford е единствено един от многото производители, които поддържат технологията, а измежду останалите са снабдители на безжични системи, оператори и инфраструктурни компании.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР