Ford планира да инвестира повече от 850 милиона долара, за

...
Ford планира да инвестира повече от 850 милиона долара, за
Коментари Харесай

Ford инвестира 850 милиона долара в програмата си за електромобили в САЩ

Ford възнамерява да влага повече от 850 милиона $, с цел да увеличи индустриалния потенциал на втората си фабрика в Съединени американски щати по програмата си за разработка на акумулатори за електрически коли от последващо потомство.

Инвестицията, която би трябвало да бъде осъществена до 2023 година, ще се концентрира върху разширението на фабриката Flat Rock Assembly Plant в Мичиган. Инвестицията в завода включва и финансирането на план за основаването на последващо потомство Mustang.

Тази вест е обвързвана и с оповестения по-рано проект на автомобилния производител за вложения в размер на 11.1 милиарда $ в създаването на електрически транспортни средства.



Изцяло електрическият SUV на Ford, който ще се появи през 2020 година, ще бъде създаден в завода на компанията в мексиканския град Куаутитлан, само че идващото потомство електрически автомобили с гъвкава архителтура ще бъде създадено точно във Flat Rock Assembly Plant

„ Прегледахме още веднъж темповете на напредък на бранша ни за електрически транспортни средства и стигнахме до извода, че би трябвало да осигурим спомагателен индустриален потенциал предвид на проектите ни за ускорено развиване на програмата за произвеждане на електрически транспортни средства “, разяснява Джо Хинрикс, президент на Ford за световните интервенции, добавяйки, че това е добра вест и за самия щат, защото ще бъдат открити нови и по-добри работни места в производството.

Освен това, в сряда, Ford оповестиха, че от 2021 година ще стартира производството на нов модел Transit Connect в Мексико.

Инвестицията на Ford в размер на 11 милиарда $ ще бъде употребена за създаването на нови 16 напълно електрически транспортни средства, които ще бъдат показани в световното ѝ портфолио от 40 електрифицирани модела до 2022 година. Един от тези електрически автомобили - и може би най-очакваният - ще бъде електрическият кросоувър, въодушевен от модела Mustang, който би трябвало да се появи на пазара през 2020 година. Компанията също по този начин разгласи проектите си да показа електрифицирани варианти и в известната си F-серия пикапи.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР