Форд обяви днес мащабна програма за преструктуриране на производството в

...
Форд обяви днес мащабна програма за преструктуриране на производството в
Коментари Харесай

"Форд" затваря завод, произвеждащ 20% от двигателите във Великобритания

Форд " разгласи през днешния ден огромна стратегия за преструктуриране на производството в Европа, която включва затварянето на завода за мотори в Бриджънт, Южен Уелс, където се вършат 20% от всички мотори във Англия, съобщи " Ройтерс ". Закриването ще стане факт идната година, като без работа ще останат 1700 души.

Като причина за затварянето на завода се показва пониженото търсене на избрани мотори. От " Форд " вършат серия от промени, задачата на които е да бъдат понижени загубите.

Според президента на " Форд Европа " Стюарт Роули серия от фактори, измежду които пониженото търсене, неналичието на нови модели и проблемите към Брекзит, вършат производството в Бриджънт нерентабилно. Роули въпреки всичко посочи, че даже без Брекзит, решението е щяло да бъде същото.

Годишно във Англия се създават 2.7 милиона мотора, от който към 540 хиляди се вършат в Бриджънт. В страната " Форд " има два завода за мотори, който се изнасят за монтиране в разнообразни коли в Германия, Турция, Съединени американски щати и други страни. Излизането на Англия от Европейски Съюз без договорка може да докара до нарушение на графика на доставките и финансови загуби.

Решението на " Форд " беше посрещнато на нож от най-големият английски профсъюз " Юнайт ". " Ние ще се противопоставим на това затваряне по всевъзможен начин и ще призовем локалните управляващи да се причислят към нас, с цел да спасим завода ", споделя ръководителя на профсъюза Лен Маклуски.

През януари " Форд " разгласи проект за преструктуриране, включващ затваряне на фабрики, съкращения на служащи и прекъсване на производството на губещи модели.

Работниците от дълго време упорстват заводът в Бриджънт да се ориентира към произвеждане на електромотори, като се търси вложител от трета страна, с цел да се генерират спомагателни доходи, само че досега не е направено нищо в тази посока.

Съобщението от през днешния ден е следващият тежък удар върху автомобилната промишленост на Острова. Само през тази година " Ягуар Ленд Роувър " разгласи съкращаването на към 4500 работни места. " Хонда " заяви, че през 2021 година затваря английския си цех през 2021 година, което оставя на улицата 3500 души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР