FORD обяви, че компанията предприема стратегическа офанзива в нова посока, като поставя

...
FORD обяви, че компанията предприема
стратегическа офанзива в нова посока,
като поставя
Коментари Харесай

Fordzilla : FORD навлиза и в електронните спортове

FORD разгласи, че компанията предприема стратегическа атака в нова посока, като слага началото на стратегия по организирането на национални и общ европейски тим по електронни спортове.

Идеалният старт за това е Gamescom. Панаирът на компютърните игри ще се организира от 20 до 24 август 2019 година в Кьолн. В зала 8 производителят на коли предлага на присъстващите опция да се насладят на редица игрови преживявания, от 4D тръпки до екшън в аркаден жанр. Подробности за присъединяване на Ford в електронните спортове също ще бъдат обявени.



Европейският филиал на Ford към този момент е редовен гост на панаира, който притегля стотици хиляди гости от повече от 100 страни всяка година. През 2018 година компанията представи Ranger Raptor в Gamescom, версията за изпълнение на най-продавания пикап в Европа. През 2017 година геймърите, които караха най-бързите виртуални обиколки на щанда на Ford, се класираха за истински състезателни прекарвания във Focus RS на известната верига Spa-Francorchamps в Белгия.

А за тези, които са повече вкъщи в реалния свят на PS, дано единствено да кажем, че терминът е-спорт се отнася до конкуренцията сред компютърните геймъри. Явлението се наблюдава онлайн от милиони хора и се организира и на най-големите арени в света. Между другото, в света на виртуалните игри има и великодушни парични награди.

От FORD споделят, че всекидневно милиони по целия свят застават зад игровите си модули и карат виртуални коли на марката в онлайн надпревари, и поради тази причина от компанията са взели решение да намерят най-хубавите геймъри в Европа и да ги обединят в тим Fordzilla. Първата крачка ще бъде направена по време на тазгодишното издание на форума Gamescom, където ще бъде сложено началото на основаването на национални тимове на Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания, а най-хубавите играчи ще намерят място в общ европейски тим.

"Ние във Ford имаме състезателно наследство, на което другите единствено могат да завиждат ", разясняват от Ford Европа. "Сега е времето да използваме нашите знания в света на електронните спортове- да пленим въображенията на ново поколение виртуални водачи, да ги вдъхновим да покарат един от нашите Ford Performance коли ".

Според данни на Ford, световният пазар при електронните спортове през 2019 година се очаква да генерира приходи от 1.1 млрд щатски $, което би означавало ръст от 26.7% спрямо миналата. Потребителското покритие се равнява на 453.8 милиона индивида, съвсем половината от които са дейни играчи и почитатели.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР