Ford Motor се подготвят да пуснат нови модели електромобили още

...
Ford Motor се подготвят да пуснат нови модели електромобили още
Коментари Харесай

Ford пуска нови електромобили през 2019 г.

Ford Motor се приготвят да пуснат нови модели електрически автомобили още в границите на идната година. Това излиза наяве от изявление на основния изпълнителен шеф на компанията Джим Хакет пред CNBC. Новината идва, откакто Ford към този момент разгласи проектите си да влага 11 милиарда $ в електрически транспортни средства до 2022 година и да създаде 40 хибридни и цялостни електрическия автомобил като част от тактиката за възкръсване на бизнеса си, който от ден на ден губи темпове. Освен това Хакет предизвести, че водачите би трябвало да бъдат готови за „ огромна изненада “ от Ford.

„ Вече обявихме проектите си за големи вложения в електрически транспортни средства. Имаме 16 модела, които са на стадий планиране и разработка. Подготвили сме и огромна изненада, която ще разкрием през идната година”, разяснява Хакет пред CNBC.

През първите девет месеца на 2018 година облагата на Ford е спаднала с 27% в съпоставяне със същия интервал на 2017 година Акциите на компанията, които са се сринали с 39% през предходната година, падат под 10 $ за единица за първи път от 2012 година насам.



„ Един от главните ни проблеми е остарелият ни автопарк, който в това отношение е отличник в промишлеността. Целта ни е да обърнем класацията и да имаме най-новия автопарк. Затова 75% от портфолиото ни ще бъде подменено”, разгласи основният изпълнителен шеф.

Компанията също по този начин е в средата на огромно преструктуриране за да понижи разноските си с 14 милиарда $ през идващите пет години. Автомобилният производител неотдавна разгласи и проекти за редуциране на хиляди работни места в Европа, както и преустановяване на някои нерентабилни линии. Затова и Хакет прикани вложителите да имат „ повече самообладание към някои от проблемите, които не са били адресиран през последните години, защото в границите на идващите 19 месеца това ще бъде направено “.

Много американски компании към този момент показаха терзанията си поради загуба на позции на китайския пазар. Технологичният колос Apple, да вземем за пример, даже понижи прогнозата си през януари поради сходни опасения. Хакет обаче твърди, че Ford нямат такива терзания.

„ Оптимисти сме за китайския пазар, защото марката ни е една от най-ценените в страната. Дори на най-високите държавни равнища компанията е възприемана като фамилен бизнес, който е обичан от междинния американец. Китайците желаят да градят взаимоотношения тъкмо с сходни представители на бизнеса “, счита той.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР