Ford Motor Company обяви, че ще вложи $500 млн. в

...
Ford Motor Company обяви, че ще вложи $500 млн. в
Коментари Харесай

Ford инвестира $500 млн. в Rivian

Ford Motor Company разгласи, че ще вложи $500 млн. в Rivian, оповестява Business Wire. Двете компании са сключили съглашение за софтуерно съдействие, което планува Синия овал да получи достъп до платформата на мичиганския производител на електрически автомобили, с цел да проектира личен модел на нея. Той ще се продава редом с бъдещите електрически версии на Mustang и F-150.

Rivian ще създава платформите във фабриката си в гр. Нормал, Илинойс, само че производството на модела ще бъде поето от Ford. На въпрос на публицисти дали продукцията на двете компании няма да се конкурира, ръководителите им Бил Форд и Р. Дж. Скариндж са дали отговор, че електрическите автомобили им няма да се състезават в един и същи сегмент. Вицепрезидентът на Ford Джо Хинрикс ще влезе в борда на шефовете на Rivian.

Сделката няма да ограничи Rivian да договаря съдействие и с други производители. Последните клюки в Детройт гласят, че компанията разисква партньорство и с General Motors. Споразумението няма да подкопае и алианса на Ford с Volkswagen, чиято архитектура за електрически автомобили MEB също влиза в проектите на американския производител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР