Ford изтегля определени модели на Explorer 2020-2022 поради риск от

...
Ford изтегля определени модели на Explorer 2020-2022 поради риск от
Коментари Харесай

Ford изтегля повече от 230 000 Explorer за риск от преместване

Ford изтегля избрани модели на Explorer 2020-2022 заради риск от пре търкаляне, в случай че ръчната спирачка не е задействана.

Има 238 364 наранени транспортни средства в изтеглянето, сподели Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата. В него се споделя, че „ откачен задвижващ вал “ може да докара до катурване на колата и риск от злополука.

Агенцията сподели, че Ford ще ремонтира колите гратис. Компанията ще смени болта на задния мост и втулката на подрамата и също по този начин ще ревизира капака на задния мост за повреди. Ford ще изпрати писма, с цел да осведоми засегнатите притежатели на 6 ноември. Собствениците могат също да се обадят на отдела за обслужване на клиенти на Ford на телефон 1-8669-436-7332. Номерът на Ford за това евакуиране е 23S55.

Службата за следствие на недостатъци получи две тъжби за дефектни болтове на задния мост, които към този момент бяха включени в предходно евакуиране.

През юли Ford изтегли повече от 870 000 от своите пълноразмерни камиони F-150, защото електронната ръчна спирачка можеше да се включи ненадейно когато и да е, в това число до момента в който автомобилът се движи. Това може да докара до загуба на надзор и вероятно до злополука.

Питър Валдес-Дапена от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР