Ford иска да изчисли оптимални маршрути за дизеловите камиониКвантови изчисления

...
Ford иска да изчисли оптимални маршрути за дизеловите камиониКвантови изчисления
Коментари Харесай

Автомобилен гигант прибягва до квантов ресурс от НАСА

Ford желае да пресметна оптимални направления за дизеловите камиони

Квантови калкулации ще оказват помощ на Ford да създаде оптимални направления за дизеловите камиони

Автомобилният производител Ford ще стартира да употребява от идната година квантов компютър на НАСА за решение на задания, които не са по опциите на елементарните компютри, оповестиха неотдавна от компанията.

Квантовата машина, конфигурирана в лаборатория за изкуствен интелект в Силициевата котловина, ще разреши на Ford да обработва голям размер информация доста по-бързо, в сравнение с вършат това стандартните компютри.

По-конкретно, квантовият компютър ще откри приложение в решенията за ръководство на огромни автомобилни паркове. Ford създава маршрутни карти за дизелови камиони, които оказват помощ за естествената работа на филтрите за частици на моторите (DPF).
още по тематиката
Тези филтри задържат твърдите частици от отработените газове. DFP филтърът се поддържа в работно положение за сметка на самопочистване посредством изгаряне на частиците, само че това изисква придвижване с непрекъсната висока скорост за несъмнено време.

Градските направления обаче постоянно се състоят от къси сектори, в които машините се движат на ниска скорост и самопочистването на филтрите е невероятно, което води до понижаване на успеваемостта им.

Изследователите на Ford се пробват да разработят най-благоприятен маршрут с отчитане на нуждата от самопочистване на филтрите на товарен автомобил, който прави доставки с голям брой прекъсвания. Сценарият ще се употребява след това за маршрутите на всички камиони в автопарка.

Тъй като при таза задача би трябвало да се регистрират доста фактори, включително натовареност на пътя, синхронизация на доставките и държание на хората, елементарните компютри дават решение единствено за стеснен брой машини и места. Очаква се квантовите калкулации да оказват помощ за превъзмогване на рестриктивните мерки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР