Forbes съобщи, че Intel активно разработва собствени външни видеокарти, предназначени

...
Forbes съобщи, че Intel активно разработва собствени външни видеокарти, предназначени
Коментари Харесай

Forbes: Intel иска да излезе на пазара за геймърски видеокарти и да измести AMD и Nvidia

Forbes заяви, че Intel интензивно създава лични външни видеокарти, предопределени за геймърския пазар.
Отдавнa се знаеше, че процесорният колос има намерение да се върне към създаването и производството на мощни видеокарти, само че се считаше, че това ще бъдат ускорители за дата центрове. Но съгласно в този момент появилата се нова информация, Intel разделя тази област на две посоки, едното от които е геймърско. Това ново направление ще бъде пряк съперник на мощните решения на AMD и Nvidia. Първите игрови видеокарти на Intel би трябвало да излязат през 2020 година.

Първата външна видеокарта Intel показа преди съвсем 20 години. Това бе Intel i740 и с негова помощ корпорацията имаше предпочитание да стане един от водещите играчи на пазара на 3D графиката. Но жестоката конкуренция от страна на 3dfx, ATI, Matrox и NVIDIA принудиха Intel да се концентрира върху вградените в процесорите графични решения. След Intel i740 корпорацията показа още няколко чипа от ново потомство, само че по-късно приключи работата в тази област.

В края на предходната година Intel притегли някогашния началник на графичния отдел Radeon Technologies Group Раджа Кодури. Според Forbes, това е индиректно удостоверение, че Intel приготвя нови графични решения.

Според последни данни, Intel доста интензивно работи върху план с кодово име Arctic Sound, който съгласно аналитика Motley Fool , ще бъде „триумфалното завръщане“ на корпорацията на геймърския графичен пазар.

Forbes допуска, че всичко това може да раздвижи потърпевшия от добива на криптовалути графичен пазар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР