Фонтан бликна през уикенда в новия парк на ъгъла на

...
Фонтан бликна през уикенда в новия парк на ъгъла на
Коментари Харесай

Фонтан бликна на бул. Източен, нов парк ще има в Южен

Фонтан бликна през уикенда в новия парк на ъгъла на бул. " Кн. Мария-Луиза " и " Източен ". " Започнахме 72-часови проби на водното оборудване, вечер има и художествено осветяване. Към 20 октомври обектът ще бъде напълно приключен ", изясни през вчерашния ден и.д. кмет на регион " Централен " инж. Тошо Пашов.

В парка, където преди беше мебелен магазин и полуразрушена общинска къща, е прекарана поливна система и е построена алейна мрежа, има осветяване, следва засаждане на дървета и шубраци. Тази седмица се чака доставката на въжена пирамида - една от атракциите за децата.

Голям парк ще се построява на Коматевско шосе от двете страни на стадиона. На последната сесия Общинският съвет гласоподава по предлагането на кмета на " Южен " Борислав Инчев преотреждането на земеделската земя за парк. Теренът е с повърхност съвсем 70 дка и съставлява дива поляна, тук-там затрупана със строителни боклуци, а до нея - джунгла от самораслеци. Част от този парцел по документи се води пасбище.

Решението на Общинския съвет за преотреждането на терена в парк, гласувано единомислещо, ще бъде изпратено още тази седмица в Министерството на земеделието с искане за смяна на предназначението.

Успоредно с това може да стартира подготовката на паркоустройствен проект. Заданието за планиране е направено в регион " Южен " преди половин година. Жителите на Коматево, Остромила и Беломорски с неспокойствие чакат зелена повърхност с детски и спортни площадки.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР