Фондовият пазар се приближава до опасна територия, където инвеститорите плащат

...
Фондовият пазар се приближава до опасна територия, където инвеститорите плащат
Коментари Харесай

Фондовият пазар се е насочил към „опасната зона“

Фондовият пазар се доближава до рискова територия, където вложителите заплащат за акции, пренебрегвайки пазарните фундаменти. Това съобщи Джим Креймър, водещият на финансовото телевизионно предаване на Си Ен Би Си - „ Луди пари “(Mad Money).

„ Не бихте го разбрали от успокоителните резултати на водещите показатели, само че ние вървим по автомагистралата към рисковата зоната “, сподели той.

Коментарът на Креймър идва след смесеното показване на водещите американски показатели в сряда, когато S&P 500 се намали за втори следващ ден, а Nasdaq Composite записа първи спад в границите на четири сесии. Същевременно с това Dow Jones доближи най-високата си стойност в историята – 31 437,80 пункта, записвайки осем сесии на растеж в последните 10.

Според Креймър пазарът демонстрира признаци, че „ хората стават прекомерно алчни “  

„ В един пенест пазар, акциите имат големи ралита, които са откъснати от фундаментите. Ако има задоволително сходни придвижвания, човек рано или късно взема решение да стане от масата, защото както когато си сипвате бира, пяната не се задържа дълго. “, сподели Креймър.

Той уточни късото изстискване на хедж фондовете през януари като един от катализаторите на високите пазарни оценки.

„ Трябва да бъдете доста деликатни, когато обстановката стане толкоз пенлива, само че, и това е от сериозно значение, аз не споделям, че в този момент е момента да приберете облагите. Не споделя да продавате всичко. Просто в и апелирам да упражните малко дисциплинираност и да продадете нещо, тъй като никой не е потърпевш от прибирането на облаги “, добави той.

Креймър не е единственият глас на Уолстрийт, който предизвестява за положението на пазарите. По-рано анализатори на Bank of America показаха в записка, че на хоризонта се вижда пазарна промяна, при която акциите могат да поевтинеят с 10%.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР