Фондацията за защита на потребителите в Швейцария е подала правна

...
Фондацията за защита на потребителите в Швейцария е подала правна
Коментари Харесай

Замесиха Роджър Федерер в скандал

Фондацията за отбрана на потребителите в Швейцария е подала правна тъжба против Роджър Федерер и други негови сънародници, като ги упреква, че са правили скрита реклама в обществените мрежи. Сезирана е Комисията по саморегулация – самостоятелна институция, чиято съществена задача е саморегулация на рекламния пазар.

От фондацията разгласиха публично изказване, в което подлагат на критика няколко известни персони, в това число някогашния №1, за това, че не са уведомили почитателите си, че популяризират артикули във видеа и фотоси, качени в профилите им в обществените мрежи.

„ Във видео Роджър Федерер демонстрира логото на облекла от собствен спонсор, състезателят по сноуборд Юри Подлатчиков се снима пред входа на магазин за облекла, актрисата Мишел Хунцикер благодари на няколко магазина за поддръжката им по време на фешън фотоси, състезателката по планинско колоездене Йоланда Неф прави скрита реклама на кредитни карти, а инфлуенсърката Ксения Чумичева промотира бижута. Във всички тези случаи не се дава информация, че те популяризират “, гласи заявката на Фондацията за отбрана на потребителите, представено от Ubitennis.net.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР