Фондацията за култура и развитиеКредо Бонум представи 28 селектирани корици

...
Фондацията за култура и развитиеКредо Бонум представи 28 селектирани корици
Коментари Харесай

Инициативата „The Sofianer“: София през очите на артиста

Фондацията за просвета и развиване " Кредо Бонум " показа 28 селектирани корици за арт плана. Произведенията ще станат част от лимитирано книжно издание и ще бъдат показани наоткрита галерия през септември на Градина " Кристал " в София. Изданието ще бъде гратис и налично за всички, заяви за мениджърът на фондация " Кредо Бонум " Симеон Василев.

Това е второ издание на състезанието, който за първи път се проведепрез 2022 година Тази година селекцията от изображения е направена измежду работите на 127 претенденти, които са предали дизайните си през юни.

Проектът The Sofianer цели да отпразнува любовта към София, като кани художници от България и света да основат колекцияза въображаемоиздание. Идеята е поклон към паметните корицина списание Тhe New Yorker. Инициативата е част от световно придвижване, в което градове от целия свят вършат своивъображаеми корици. Така се появяват The Parisianer, The Tokyoiter, Le Montrealer, The Brusseler, The Milaneser или The Shanghairen.

Инициативата е подкрепена от Столична община,програма Култура, Българо-американска кредитна банка и ВИЖ, показа Василев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР