Фондация „Вълшебен свят“ и Министерството на младежта и спорта стартират

...
Фондация „Вълшебен свят“ и Министерството на младежта и спорта стартират
Коментари Харесай

Христо Янев с нов трансфер направо от Монблан

Фондация „ Вълшебен свят “ и Министерството на младежта и спорта започват плана „ Побеждаваме експанзията дружно! “, а някогашният футболист ще дава образец на участващите младежи

Идните месеци редица събития в София, Бургас и Пазарджик ще подтикват толерантните връзки сред феновете на виртуалните спортове

След изкачването на най-високия връх в Западна Европа – Монблан, Христо Янев се показа в ново амплоа. Бившият футболист и треньор разгласи, че ще поддържа плана на фондация „ Вълшебен свят “ и Министерството на младежта и спорта „ Побеждаваме експанзията дружно! “, който уредниците публично показаха на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция през днешния ден.

В рамките на плана ще се проведат редица демонстративни шампионати, полемики, кръгли маси и образования за младежи, където главен фокус ще е освен заниманието на участиците посредством електронни спортове, само че и демонстрирането на социалноотговорно държание и ограничението на експанзията. Инициативата се организира с финансовата поддръжка на Министерство на младежта и спорта и корпоративни сътрудници и другари на фондацията, а част от организацията ще бъде и един от най-перспективните клубове по електронен спорт, Team Vrkolak.

Острието на тима и нееднократен първенец на FIFA Стилиян " Drujinkata " Василев също взе присъединяване в днешното събитие и даде обещание да оказва помощ на Христо Янев за новото му предизвикателство.

„ Електронните спортове не са моята буря, само че ще оказа помощ на идеята колкото мога, разгадавам на подпомагане от Стилиян и уредниците “, разяснява с усмивка Янев и добави: „ приветствам ги за положителната самодейност и ми се желае да има от ден на ден и повече сходни положителни образци “. Футболният национал неотдавна разгласи основаването на съдружие „ Седем истории “, което ще оказва помощ на деца с аутизъм и има за цел създаване на дневен център за деца с проблеми в развиването и връзката.

„ За нас е голяма чест и наслаждение, че Христо за следващ път застава зад обществените начинания, които организираме. Ние също ще го подкрепим като сложим урна за дарения на всяко от събитията ни през годината, както и ще спомагаме с персонални средства, контакт с корпоративни донори и другари на нашата фондация, които биха били от изгода за плановете на съдружие „ Седем истории “, разяснява по време на конференцията Елена Тодоровска от уредниците фондация „ Вълшебен свят “ и показа, че първият шампионат от тазгодишната акция е на 2 август в София.

„ Побеждаваме експанзията дружно! “ е следващият план на организацията, ориентиран против експанзията и в интерес на деца и младежи в риск. След многото сполучливи обществени начинания, през последните три години фокус на екипа бе акцията „ С усмивка “.

В нея младежи от София, Стара Загора, Варна, Пазарджик и Бургас спортуваха и се забавляваха дружно, с фокус върху толерантното отношение. А най-значимото събитие от серията бе огромният едноименен състезателен празник през септември 2018, когато редица известни имена от спорта и шоубизнеса, отпред с Димитър Бербатов и Ник Левентис, насочиха послания против експанзията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР