Фондация Св. Св. Константин и Елена обявява 11-тата благотворителна инициатива

...
Фондация Св. Св. Константин и Елена обявява 11-тата благотворителна инициатива
Коментари Харесай

Стартира отново благотворителната кампания Изкуството за деца в нужда“

 Фондация " Св. Св. Константин и Елена " афишира 11-тата благотворителна самодейност " Изкуството за деца в потребност ", в поддръжка на деца, младежи и девойки в неравностойно състояние. Инициативата е в интерес на над 100 деца от ЦНСТ " Изгрев “, ЦНСТ " Другарче “ и Центъра за специфична просветителна поддръжка " Св. Св. Кирил и Методий “ в с. Кривня. Кампанията за набиране на средства за подрастващи в риск съществува от 2009-та година и се реализира посредством продажба на творби на изкуството от арт галерията на Фондацията. За първа година творбите могат да бъдат откупувани  през нов онлайн арт магазин с повече от 200 произведения на наши и непознати създатели. Дарителите могат да избират сред живописни произведения, графики, рисунки, дребни пластики, фотографии и икони. Благотворителната самодейност подкрепя и висшето обучение на студенти-отличници по стипендиантските стратегии " Туризъм ", " Здраве посредством СПА " и " Изкуства ".

От 18 октомври до 2 декември творбите от каталога на Фондацията могат да бъдат изплатени онлайн на  https://foundation.bg/art-donation или във Фейсбук на http://bit.ly/2fa6ZGq. На 3 декември в Галерия Графит ще се състои годишният благотворителен коктейл, на който творбите вземат участие в групова галерия и продажба.

За 11 години битие самодейността има непрекъснати донори от цялата страна - галерии и художници, които подаряват благотворително произведения, компании, институции и частни лица, които ги изплащат в поддръжка на децата в риск. Набраните средства се изразходват целево – за просветителните потребности на децата, за присъединяване им в планове и курсове, за организация на свободното им време, за по-добра битова среда и персонален комфорт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР