Фондация „София – европейска столица на спорта“ бе отличена със

...
Фондация „София – европейска столица на спорта“ бе отличена със
Коментари Харесай

София – евростолица на спорта с престижен приз от БТС

Фондация „ София – европейска столица на спорта “ бе отличена със специфичен приз по време на връчването на годишните награди на Български туристически съюз в препълнената зала на Ритуалния дом на ул. Кракра 2.
Статуетката бе връчена на организационният секретар на фондацията Анатоли Илиев персонално от ръководителя на БТС проф. Алексей Стоев, който посочи задоволството си от партньорството със София2018 и Столична община. На церемонията участва и изпълнителният секретар на БТС Зорница Радонова.
„ Благодаря за признанието, в последните години реализираме огромна стратегия взаимно с туристическия съюз и неговите структури, имаме доста взаимни начинания. Това лято дружно организирахме обичайното нанагорнище на Черни връх, където наред с туристите се събраха и доста младежи, състезатели, планински бегачи и фенове, участници в интензивностите на София – европейска столица на спорта. Продължаваме дружно с цел да има от ден на ден хора в планините, измежду природата и чистия въздух, “ съобщи Илиев, който е член на Управителния ръб на ACES Europe.
Тържеството стартира с осъществяване на хор Планинарска ария, след което първи бяха наградени за най-хубав хор на годината членовете на мъжката вокална група „ Вежен “ Тетевен с началник Евгени Стоянов. Призът за най-хубава хижа отиде в х. Добрила в Централен Балкан, а за най-хубаво туристическо сдружение бяха отличени „ Трапезица 1902 “ Велико Търново при огромните и „ Боерица “ Владая София при дребните сдружения.
За партньорства с БТС бяха наградени: Областна администрация Смолян при държавните институции, Община Калофер при локалните управляващи, ТВ Евроком при медиите и Политическа партия Витоша при националните и естествени паркове. Наградата за най-хубав туристически обект от придвижването „ 100 национални туристически обекта “ тази година получи Национален парк музей Шипка Бузлуджа. Специални призове бяха планувани за Планинската избавителна работа по отношение на нейната 85-годишнина и за изтъкнатия ни планинар Николай Петков, първият и до момента единствен, обходил и трите ръба на Еверест – Западен, Югоизточен и Североизточен.
Церемонията приключи с дълго приветстваните осъществявания на хор „ Планинарска ария “, с пожелания за радостни коледни празници, за хубава и сполучлива Нова година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР