Фондация Пловдив 2019“ ще финансира разнообразни артистични дейности и акции,

...
Фондация Пловдив 2019“ ще финансира разнообразни артистични дейности и акции,
Коментари Харесай

Пловдив 2019 ни поднася изкуството на тепсия

Фондация „ Пловдив 2019 “ ще финансира разнородни артистични действия и акции, които водят изкуството непосредствено при хората и общностите в града. За набирането на хрумвания към този момент е отворена покана  към организации от страната и чужбина за включване в програмата на Европейската столица на културата.

Търсят се дребни планове, като главен акцент са трите водещи хрумвания от програмата на „ Пловдив 2019 “, свързани с кирилицата като неповторим български принос към европейската просвета, работата с разнообразни общности в кварталите на града и реализацията на акции и намеси към река Марица и остров Адата. Желаещите да вземат участие ще имат опция да подават и оферти, които не са тематично свързани с посочените акценти, само че дават отговор на главните цели и цели на предварителната стратегия на „ Пловдив 2019 “.

След поканата за читалища, оповестена в края на предходната година, фондацията дава опция този път на по-широк набор от организации, както и на самостоятелни актьори и куратори, да осъществят своите хрумвания в границите на огромната самодейност.

Отворената покана за дребни планове е с общ бюджет от 400 000 лева и с облекчени условия за кандидатстване и реализация на плановете. Максималната сума, която може да получи един план, е до 10 000 лева при личен принос от страна на претендента 30 %, който може да бъде и нефинансов.

Поканата ще е отворена два месеца, през които екипът на " Пловдив 2019 " ще организира още веднъж осведомителни срещи за ориентиране на претендентите. Крайният период за подаване на предложенията е 6 април. Реализацията на утвърдените планове ще стартира през септември 2018-а  и ще продължи през цялата година на купата като част от формалната стратегия на Европейска столица на културата 2019 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР