Фондация Отворено общество, основана от милиардера Джордж Сорос, възнамерява да

...
Фондация Отворено общество, основана от милиардера Джордж Сорос, възнамерява да
Коментари Харесай

Фондацията на Джордж Сорос ограничава дейността си в ЕС

Фондация " Отворено общество ", учредена от милиардера Джордж Сорос, има намерение да се изтегли или да приключи огромна част от работата си в границите на Европейски Съюз, защото пренасочва вниманието си към други елементи на света, съобщи Ройтерс, като се базира на вътрешна преписка на организацията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това решение значи, че благотворителната мрежа ще се преориентира от работа, обвързвана с вътрешноевропейски въпроси. Тя ще се концентрира върху района в подтекста на по-широкообхватни международни проблеми, излиза наяве от електронно известие, изпратено на нейни чиновници.

" В последна сметка новоодобрената стратегическа посока ще разреши изтеглянето и прекратяването на огромна част от нашата сегашна работа в границите на Европейски Съюз и нашето внимание и запаси ще бъдат ориентирани към други елементи на света ", написа в известието.

През юни фондацията разгласи, че 93-годишният финансист Сорос ще съобщи контрола над организацията на своя наследник Алекс, а през юли бяха оповестени проекти да бъдат съкратени 40% от чиновниците ѝ по целия свят.

В известието не се дават детайлности по какъв начин фондацията ще преструктурира финансирането си, само че представител сподели, че групата ще продължи да поддържа организации на гражданското общество в Европа, в това число обвързваните с външните работи на Европейски Съюз, както и че ще продължи да поддържа европейските ромски общности.

Джордж Сорос, маджарски евреин, емигрирал и забогатял в Съединени американски щати след края на Втората международна война, от дълго време поддържа групи, популяризиращи демократични и демократични полезности, както и отворените граници в Източна Европа.

Организацията, която ръководи към 1,5 милиард $ годишно в международен мащаб, въпреки всичко ще продължи да финансира стратегии в Европа посредством национални фондации, в това число в Украйна, Молдова, Киргизстан и Западните Балкани, съобщи представителят на фондация " Отворено общество ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР