Фондация Нашият дом е България организира концерт-спектакъл „Пристан на спасение“

...
Фондация Нашият дом е България организира концерт-спектакъл „Пристан на спасение“
Коментари Харесай

Фондация Нашият дом е България с морски концерт в прослава на Св. Богородица навръх 15 август

Фондация " Нашият дом е България " провежда концерт-спектакъл „ Пристан на избавление “ в възхвала на Св. Дева Мария. Спектакълът ще се състои на 15 август, Успение Богородично - един от най-големите християнски празници, на Лятната сцена в гр. Царево.

Пред необятната морска простор и коприната на тихото небе, на свещения и избавителен бряг на България, присъстващите ще попаднат във вълшебната атмосфера на тържествени църковнославянски песнопения, палитра от красиви фолклорни песни, шедьоври от класическата музика, рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от профилирано художествено осветяване.

Нека отдадем своя реверанс към Пресветата Владичица - Извора на Живата Вида, Красивата и многоплодна Лозница, към Онази, която роди Спасителя на нашите души!, обръщат се към българите уредниците.

В концерта ще вземат участие следните хорове и реализатори: Смесен хор на БНР, Женски хор " Нуша ", Женски хор " Ваня Монева ", хор " Св. Наум Охридски ", типичен отбор " Кварто ", певицата Невена Цонева. Участие ще вземе и арх. Пламен Мирянов, създател и идеолог на фондация " Нашият дом е България ", чиято цел е разпространение и опазване на достоверната християнска просвета и обичайния български фолклор.

Мястото е алегорично - на брега на морето и пред силуета на 200-годишния православен каменен Храм „ Успение на Пресвета Богородица “ – страж и знак на Царево, върху самия географски лимит на българската земя.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР