Фондация на името на емблематичния директор на Езикова гимназия Иван

...
Фондация на името на емблематичния директор на Езикова гимназия Иван
Коментари Харесай

Фондация Мариана Димитрова подпомага млади таланти

Фондация на името на емблематичния шеф на Езикова гимназия „ Иван Вазов “ – Пловдив Мариана Димитрова, посредством която да се уважи дългогодишната ѝ активност в просветителната система,както и приноса ѝ за публичния и културния живот на гр. Пловдив, бе учредена през януари.

Основната цел на фондацията е да реализира стратегии в региона на образованието, науката, обществената активност за подкрепяне на учениците и учителите от Езикова гимназия „ Иван Вазов “ – гр. Пловдив за новаторско асимилиране на образователния материал и реализиране на триумфи в научната активност и практичните умения. Освен това посредством нея ще се цели насърчаването на формалното и неофициалното обучение и образование, доброволчеството, образуването на дейна гражданска позиция, както и развиването на действия и начинания, ориентирани към дейното присъединяване на учащи се в гражданското общество.

“Мариана смяташе учениците си за лични деца и ето за какво ние взехме решение, че можем, в известна степен, да продължим делото ѝ посредством Фондация „ Мариана Димитрова “, която да поддържа възпитаници и учители от Езикова гимназия „ Иван Вазов “-Пловдив. ”, споделят учредителите.

Създаването на тази фондация от фамилията на Мариана Димитрова е предизвикано от нуждата от положителни образци за стимулирани и можещи възпитаници и учители, които имат предпочитание да се развиват, по тази причина и те са решени да работят в тази тенденция като подкрепят надарени младежи и девойки.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР