Фондация “Музика за България предостави 19 пълни стипендии за интензивно

...
Фондация “Музика за България предостави 19 пълни стипендии за интензивно
Коментари Харесай

Варна се включва в благороден проект: Учат незрящи деца на музика безплатно


Фондация “Музика за България ” даде 19 цялостни стипендии за интензивно музикално образование на незрящи деца и младежи. Това оповестиха от организацията. 

Програмата се споделя “Виждам посредством музика ” и включва 48 часа музикални уроци по инструмент по желание и над 80 часа самостоятелни подготовки. Тя ще се състои в границите на 6 месеца, в градовете София и Варна. 

Кандидатите бяха определени след конкурс, в който участваха, разказвайки за своята мотивация да учат музика. 

Идеята се родила преди 1 година около връзката с двама постоянни възпитаници с повредено зрение, които намират най-вече смисъл в музиката. Петра е незряща и е ученичка в RockSchool от 4 години. Нейната житейска история трогва, а любовта ѝ към музиката - въодушевява екипа на музикалното учебно заведение да откри метод да доближи до повече незрящи деца, които да стартират да учат мечтания си музикален инструмент. 

“Виждам посредством музика ” е планът, който завоюва Промяната 2018/2019 - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп и Фондация “Reach 4 Change ”. Проектът цели да даде опция на повече незрящи деца и младежи да учат музика.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР