Фондация МС - Мога Сам“ и Биляна Савова организират хибриден*

...
Фондация МС - Мога Сам“ и Биляна Савова организират хибриден*
Коментари Харесай

Живот с чужда болест

Фондация „ Министерски съвет - Мога Сам “ и Биляна Савова провеждат хибриден* семинар в деня на международната поддръжка на хората с множествена склероза

На 30 май означаваме Световния ден за поддръжка на хората с множествена склероза -  нелечима и неразгадана от обичайна медицина. Според неофициална статистика у нас живеят над 10 000 души с тази диагноза. Повечето от тях са младежи в най-активните години от своя живот. А тези, които живеят с диагнозата на своя обичан сътрудник, родител, другар или непосредствен са в пъти повече.
Как продължава живота за околните на хората с Министерски съвет след диагнозата? Как да останем свързани с индивида, а не с заболяването му? Как да съхраним себе си в това предизвикателство? Как да се подготвим за живот с човек с диагноза? Как да приказваме на децата в фамилията за това?
Тези и други тематики ще бъдат част от онлайн семинара „ Живот с непозната болест “, отдаден на околните на хората с диагноза множествена склероза. 

Семинарът ще се организира на 30 май, вторник, от 10 ч. в студио Launchee на бул. Княгиня Мария Луиза 2, ЦУМ ет.1 с очакван онлайн стрийминг в и във.

Записвания за посетители (публика в студиото) - 

 Биляна Савова

Водещ на семинара е Биляна Савова , основател на Фондация „ МС-Мога Сам “ и уредник на събитието.

Участници:
Лилия Попганчева – психотерапевт с дълготраен опит с пациенти с Министерски съвет и други автоимунни болести. Специализирала в сферите себепознание, паник офанзиви и страхове, депресивни положения и контузии, и други Калина Радичева – йога преподавател с над 26 годишна процедура, юмейхо терапевт и учител с 5 дан, водещ на програмата за личностна промяна Plan To Be. Със характерен опит в работата с пациенти с Министерски съвет и други неврологични, и автоимунни болести Десислава Станева – дълготраен сътрудник на Андрей Арнаудов – живял с диагноза Министерски съвет повече от 20 години и един от основателите на Фондация „ МС-Мога Сам “, умрял през 2021 година Димитър Сергеев – с диагноза Министерски съвет от 2021 година, татко на 2 деца, IT експерт
" Вече 15 години на този ден приказваме за диагнозата множествена склероза, с която живеят от ден на ден хора през днешния ден. През всичките тези години на този ден аз съм друга. Не съм това, което бях, когато чух диагнозата. Не съм това, което бях и предходната година. И това е, тъй като най-хубавото решение, което в миналото съм взимала за себе си, беше да потегли към това да се трансформирам аз самата. Защото никой не ми е отговорен за това, което ми се случва и всичко зависи единствено мен. Аз нося отговорност за нещата, които желая да върша, за метода, по който желая да се церя и по какъв начин желая да продължа да пребивавам. Моята смяна е избор, който зависи единствено от мен. И избор, който визира и хората към мен, които също имат право на своите избори в живота, който продължаваме дружно с тази диагноза “, споделя Биляна във връзка тематиката на събитието.

 

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР