Фондация Лили Иванова“ иска да вземе под наем за срок

...
Фондация Лили Иванова“ иска да вземе под наем за срок
Коментари Харесай

Лили Иванова взима емблематична кръчма по морето

Фондация „ Лили Иванова “ желае да вземе чартърен за период от 10 години неподвижен парцел, намиращ се в Морската градина на Бургас. Става въпрос за някогашната механа „ Бургаски вечери “ научи Burgas24.bg.

От докладната бележка от зам.-кмета Станимир Апостолов излиза наяве, че в Община Бургас е постъпило писмо от фондацията на примата на българската сцена. С него се желае приемане на позволение от Общински съвет – Бургас за отделяне на многофункционален културен център Saloon LI.

Желанието е парцелът да се намира в региона към Летния спектакъл в Бургас. След проучване като подобаваща за това е посочена постройка със застроена на повърхност от 62 кв., благосъстоятелност на „ Благоустройствени градежи “  с прилежаща към нея зимна градина –  бившето заведение „ Бургаски вечери.

Организацията има намерение да подписа дълготраен контракт за оптимално допустимия период, поради желанието да вложи обилни средства за реорганизация и цялостно възобновяване на обекта. Предвижда се, посредством възобновяване да се модернизира пространството, с цел да се впише в градската и парковата среда, като при проектирането на фасадите и другите детайли ще бъдат заимствани елементи от съществуващите екстериорни решения в зоната, в която е ситуиран обектът.

Културният център ще включва многофункционална част, отчасти завършена като зимна градина с опция за отворени размери и хармонично обединение с парковата среда за  изложения, срещи, концерти, показване на създатели и творби, както и друга културна, художествена и съпътстваща активност. В рамките на съществуващата постройка ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и посетители, информативен център за разпространение на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи пространства, гримьорни и други

Целта на фондацията е да се осъществя един прелъстителен и съвременен обект, изпълняваш характерни художествени и креативен функционалности, посредством който да разпространява българското изкуство, да подтиква развиването на млади гении и да отдаде нужната респект на бележити създатели. Ще бъдат проведени и школи за деца и възпитаници.  Друга цел на организацията е, да се експонират награди и персонални движимости на огромни български актьори, което ще трансформира центъра в една от туристическите забележителности на Бургас и ще способства за  развиване и разширение на културния и събитиен туризъм.

„ Към сегашния миг обектът е негоден, към него няма налице интерес от страна на наематели и се нуждае от сериозен ремонт. Съгласно подаденото заявление всички осъществени поправки и усъвършенствания по постройката, ще останат са в интерес на сдружението “, излиза наяве от докладната бележка.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР