Фондация „Етническа хармония“ организира традиционния си концерт „Да празнуваме заедно“.

...
Фондация „Етническа хармония“ организира традиционния си концерт „Да празнуваме заедно“.
Коментари Харесай

Млади таланти и етническа толерантност ще властват на русенска сцена

Фондация „ Етническа естетика “ провежда обичайния си концерт „ Да честваме дружно “. На сцената в Пленарната зала на Община Русе, на 13 декември, от 17:30 ч. ще излязат над 120 надарени деца и младежи. Идеята на концерта е да се даде опция за изява на надарени младежи, лауреати на наши и интернационалните състезания и да се потвърди, че и в този момент Елиас Канети е прав, сочейки Русе за пример на етническа естетика. Публиката ще се наслаждения на разнообразни танци, костюми, музика, лакомства, слово и светлина, изпълнени с празнично въодушевление от разнообразния фолклор.
Повече от 10 танцови и музикални състава от Русе и района ще вземат участие в концерта, като най-малките реализатори на сцената ще са децата от ДГ „ Пинокио “, в ролята на дребни кукли, а в танците и драматизациите ще се включат и татковците. Класически танци с невероятни костюми ще покаже балетната школа към читалище „ Захари Стоянов “, с началник Снежана Байчева. Коледари ще вкарат в тайнството на Рождество Христово със сценки и музика и ще изрекат наричания за здраве и благополучие, с цел да е здрава и богата новата 2019 година Песни от разнообразни фолклорни области ще поднесат възпитаници от НУИ „ Веселин Стоянов “. Деца от Тетово ще покажат музикални, театрални и танцови осъществявания.
Атрактивно ревю с изискани тоалети е един от „ гвоздеите “ в програмата. Момичетата и момчетата от професионална гимназия по облекло ще дефилират със специфична сбирка, готова за председателството ни на Европейски Съюз. Публиката ше затаи мирис при осъществяванията на акробатично дуо, завоювало влиятелни награди. С приказни костюми и коледни песни на съветски и български ще взе участие и вокална група „ Детски свят " при СУЕЕ с началник Теодора Петрова. Серджо Авакян ще поздрави публиката с новите си песни, а екзотика ще внесе арменския състав „ Хоменътмен “. Разнообразен фолклор ще показа музикална групировка „ Дунавски звуци “ при сдружение „ Гюнеш “, които ще показват, танци и приказност от достоверни и съвременни костюми.
Дядо Коледа ще приготви богата почерпка и дарове за дребни и огромни, а публиката също ще се наслаждения на кулинарни изненади.
Вече 21 години Фондация „ Етническа естетика “ създава и осъществя стратегии за одобряване на естетика, приемливост и взаимопомощ сред деца, младежи и възрастни от всички етнически групи в страната. Румяна Куцарова, ръководител на Управителния Съвет на фондация „ Етническа естетика “ кани русенци и посетители на концерта. Той е натурален свършек на поредна сполучлива година за организацията, минала с интернационалните планове в региона на гражданското обучение от Белгия, Германия, Франция, Мароко и други
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР