Фондация Енчо Керязов започна нова кампания за откриване на деца

...
Фондация Енчо Керязов започна нова кампания за откриване на деца
Коментари Харесай

Фондация Енчо Керязов търси деца таланти в сферата на спорта, образованието и изкуството

Фондация " Енчо Керязов " стартира нова акция за разкриване на деца гении в областта на спорта, образованието и изкуството за 12-о издание на " Нощ на звездите ". Приемането на кандидатури стартира през вчерашния ден и щe завърши на 9 април.

Основната задача на фондацията е да предизвиква и подтиква млади гении в развиването на техния капацитет и да намира практики за запазване паметта за огромните достижения на българското цирково съсловие през годините. Право на присъединяване имат деца и младежи, които са постигнали високи резултати и имат оценки от международни, европейски и национални конгреси – спортни надпревари, фестивали по изкуства и олимпиади по просветителни предмети (приоритетно комисията преглежда конгреси и събития, включени в календара на Министерство на образованието и науката).

" В уеб страницата на фондацията enchokeryazov.org има формуляри, в които учители, треньори, преподаватели, президенти на федерации и шефове на учебни заведения могат да изтеглят, да попълнят и да подават кандидатури на своите ученици. Родителите нямат право да подават заявки. И тази година няма да има смяна в категориите и те остават три – Образование, Изкуство и Спорт ", сподели известният цирков актьор Енчо Керязов, който е и заместник-кмет на община Ямбол.

" Най-важното, което желая да припомня, е, че децата и младежите би трябвало да бъдат до 18 години,. И тази година претендентите ще бъдат оценени от комисии, които ще отсеят по 10 полуфиналисти във вяска категория, а по-късно от тях те ще изберат тримата финалисти ", добави патронът на фондацията.

" Всяка година шоуто, което приготвяме в чест на децата гении е друго. Стараем се да изненадаме публиката и в никакъв случай това, което виждат на сцената не е такова, каквото са очаквали. Доста от дълго време сме заели гост-звездите. Първият актьор, който ангажирахме беше клоуна, тъй като те са доста малко в света. Изключително съм удовлетворен, благополучен и горделив, че за това издание успяхме да ангажираме една от звездите в цирковото изкуство, притежател на Златен смешник от цирковият фестивал в Монте Карло – клоунът на клоуните Дейвид Лалибри. Отново феновете ще видят Гвардейският внушителен духов оркестър към представителната гвардейска част с основен диригент подполковник Ради Радев, който е и основен диригент на Българската войска. Те придават на всеки театър неповторима атмосфера и церемониалност. Очакваме наш посетител още веднъж да бъде и президентът Румен Радев. Друг актьор, който е неповторим, това е Фреди Нок. Фреди има 7 достижения вписани в Книгата за Рекордите на Гинес. Миналата година той мина по въже без никакви осигуровки над Античния спектакъл на 30 метра височина. Тази година приготвяме напълно друго осъществяване. Искам да благодаря за помощта на цирк Балкански, тъй като те ще ни оказват помощ с реквизита и с посетители от Колумбия, които дружно с Нок ще опитат да създадат нов международен връх. За да бъде изпълнен номера под Античния спектакъл ще инсталираме 200-тонен кран ", разкри още Енчо Керязов.

Носителите на годишните награди в съответните категории ще бъдат оповестени на тържествената церемония-спектакъл `Нощ на звездите " на 26 август в Античния спектакъл на Пловдив.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР