Фондация е със становище за промяна в Постановление N 152

...
Фондация е със становище за промяна в Постановление N 152
Коментари Харесай

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ със становище за промяна на нормативна наредба

Фондация е със мнение за смяна в Постановление N 152 от 2018 година за изменение и допълнение на наредбата за здравна експертиза в раздел XI Генетични аномалии.

Според него след 3-годишна възраст децата с генетични аномалии получават 30% неработоспособност при явяване на ТЕЛК комисия . Това автоматизирано ги ощетява и дискриминира, тъй като ги лишава от по-нататъшно развиване и им лишава правото на по-качествен живот. 

Фондация „ Живот със Синдром на Даун “, познаваща в елементи потребностите и потребностите на децата с най-често срещаната генетична особеност, упорства децата и хората със синдром на Даун да имат пожизнен най-малко от 50% неработоспособност поради болестта, а съгласно другите здравословни положения процентът да се усилва. Причината е, че децата със синдром на Даун се нуждаят от спомагателна грижа и поддръжка в развиването си за цялостен живот.

Призовават се разнообразни институции като Министерство на труда и обществената политика, Министерство на здравеопазването, Омбудсман на Република България и Народно заседание на Република България за подпомагане и поддръжка за обезпечаване на по-добро бъдеще за децата в България. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР