Фондация "Джендър алтернативи" започва изпълнението на проект, който се фокусира

Фондация "Джендър алтернативи" започва изпълнението на проект, който се фокусира ...

Консултации по на домашното насилие осигурява фондация Джендър алтернативи.


Фондация "Джендър алтернативи" започва изпълнението на проект, който се фокусира върху осигуряването на безплатна ефективна защита на правата и интересите на пострадалите от домашно насилие. Проектът бе представен на пресконференция в Пловдив от управителя на фондацията адвокат Милена Кадиева, съобщи БТА.

По думите ѝ пълнолетни лица пострадали от домашно насилие ще бъдат консултирани два пъти седмично в офиса на фондацията, за което са предвидени 96 часа за повече от 50 лица, каза Кадиева.

За първи път юристите ще могат да помагат на пострадали и в УМБАЛ "Св. Георги", където ще бъда открит специален кабинет. Там адвокатите на фондацията ще приемат всеки понеделник. В рамките на шест месеца, в същия кабинет, ще бъде осигурявано и психо-социално консултиране от психолог, за което са предвидени също 96 часа за повече от 15 пълнолетни лица. Програмата предвижда и работа с пълнолетни лица извършители на домашно насилие, както и семинар за обучение на представители на институциите и организациите, прилагащи ЗЗДН.

Източник: novini.bg