Фондация "Джендър алтернативи" започва изпълнението на проект, който се фокусира

...
Фондация "Джендър алтернативи" започва изпълнението на проект, който се фокусира
Коментари Харесай

Консултации по на домашното насилие осигурява фондация Джендър алтернативи

Фондация "Джендър други възможности " стартира осъществяването на план, който се концентрира върху обезпечаването на безвъзмездна ефикасна отбрана на правата и ползите на потърпевшите от домашно принуждение. Проектът бе показан на конференция в Пловдив от шефа на фондацията юрист Милена Кадиева, заяви Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ пълнолетни лица потърпевши от домашно принуждение ще бъдат съветвани два пъти седмично в офиса на фондацията, за което са планувани 96 часа за повече от 50 лица, сподели Кадиева.

За първи път юристите ще могат да оказват помощ на потърпевши и в УМБАЛ "Св. Георги ", където ще бъда открит специфичен кабинет. Там юристите на фондацията ще одобряват всеки понеделник. В рамките на шест месеца, в същия кабинет, ще бъде обезпечавано и психо-социално консултиране от психолог, за което са планувани също 96 часа за повече от 15 пълнолетни лица. Програмата планува и работа с пълнолетни лица причинители на домашно принуждение, както и семинар за образование на представители на институциите и организациите, прилагащи ЗЗДН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР