Фондация Джендър алтернативи ще проведе Информационен ден в Комплекса за

...
Фондация Джендър алтернативи ще проведе Информационен ден в Комплекса за
Коментари Харесай

Фондация Джендър алтернативи прави инфоден в Пазарджик

Фондация " Джендър други възможности " ще организира Информационен ден в Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии, осведомят органиаторите. Събитието ще бъде в петък от 10,00 ч. То е част от план „ Иновативни решения за подкрепяне жертвите на полово принуждение ”, който се извършва от фондацията в партньорство с „ Център за полово принуждение Корк ” - Ирландия, в границите на процедура „ Транснационални и дунавски партньорства за претовареност и напредък ”.

Общата цел на плана е да усъвършенства транснационалното съдействие сред Ирландия и България посредством трансфер и въвеждане на обществени нововъведения и модели за интензивно обществено включване и равни благоприятни условия за уязвимите групи, а характерната цел е да се насърчи транснационалното съдействие сред България и Ирландия във връзка с обмяна на опит, положителни практики и модели за обезпечаване на интензивно обществено включване и равни благоприятни условия за уязвимите групи, жертви на полово принуждение.

В рамките на осведомителния ден ще се показа процесът на изследване, трансфер и внедряване на две обществени практики от Ирландия в изискванията на България: „ Център за жертви на полово принуждение ” и „ Мрежа от центрове за полово принуждение ”. Ще се обсъдят опциите за включване на разнообразни снабдители на обществени услуги в използването на двете обществени нововъведения. За присъединяване са поканени представители на институции и организации, ангажирани по тематиката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР