Фондация Джагадамба“ учи чрез преживяване. Работим с теорията на множествената

...
Фондация Джагадамба“ учи чрез преживяване. Работим с теорията на множествената
Коментари Харесай

Фондация Джагадамба учи чрез преживяване

Фондация " Джагадамба “ учи посредством прекарване. Работим с теорията на множествената и прочувствената просветеност, защото считаме, че с цел да може да се осъществя човек, има доста човешки и житейски умения, които са ни нужни, оттатък твърдите умения. Това сподели Максим Тихолов от Фондация " Джагадамба “ в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Фондацията е основана преди към 10 години за да запълни пропуски във формалното обучение при образуването на личностното развиване на децата.  

Той уточни главните проблеми, пред които са изправени актуалните деца – невъзможността да споделят, да намерят своето място в групата и в света, в който живеят, да намерят себе си като персони. " Даваме на децата най-различни проблеми, задачи от действителния живот, с които те би трябвало да се оправят сега, мобилизирайки своите насъбрани досега знания, по този начин, че да доведат задачата до даден резултат. Наблягаме на на практика знания, които влизат в приложимост непрекъснато “, изясни Максим Тихолов. 

Нона Куманова от фондацията добави, че от началото на идната година " Джагадамба “ започва нови стратегии за поддръжка на децата, младежите и техните фамилиите, ориентирани към възстановяване на концентрацията и фокуса, образуване на положителни взаимоотношения и развиване на обществени умения. " Друг проблем, към който насочваме вниманието си в този момент с тези стратегии за децата, е нежеланието им да учат. Днешните деца имат много мощно развита сериозна мисъл и когато не намират приложение на това, което учат сега, те стартират да изпитват огромна опозиция. Следващото нещо, което се опитваме да развием в тях като чувство, е признаването на престижи “, изброи Нона Куманова. 

Тя означи, че стратегиите на фондацията нормално са доста разнородни, точно тъй като са съобразени с другите деца и с техните потребности. Децата са разграничени по възрастови групи – от 9 до 12, от 13 до 15 и от 16 до 21 години.  

" Игровизацията е главен детайл от стратегиите. Това ни оказва помощ за ученето през прекарване. Децата изпадат в действителност в доста откровен възторг, до момента в който играят с нас тези игри, и в действителност виждат приложението на тези умения, които ние им предаваме “, показа Куманова.  

По думите й пълноценното наличие на родителите е извънредно значимо за личностното развиване на децата. " Родителите имат потребност да знаят всички нови теории за работата и общуването с децата. От началото на 2024 година следва да пуснем нова платформа, в която ще вършим семинари и образования за родители и ще ги срещаме с теориите, с които работим. В платформата " Джагадамба Трейнингс “ ще има семинари за личностно развиване и за възрастни “, разгласи още Нона Куманова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР