Фондация BCause представи обобщените резултати от деветото издание на програмата

...
Фондация BCause представи обобщените резултати от деветото издание на програмата
Коментари Харесай

„Забавно лято, грижовна есен“ е подкрепила досега близо 5000 човека

Фондация BCause показа систематизираните резултати от деветото издание на програмата „ Забавно лято, грижовна есен “, която поддържа общностите в тютюнопроизводителните райони. Събитието се организира в софийската изложба DOZA.

За миналите 9 години програмата обхвана общо 4 101 деца сред 7 и 14 години и 210 учители. Бяха осъществени над 15 190 медицински прегледа на възрастни хора в 25 дребни обитаеми места на 11 общини от 6 тютюнопроизводителни района.

От кандидатствалите над 400 бизнес хрумвания 94 предприемачески екипа минаха през образования, като 32 от тях получиха безплатно финансиране на обща стойност 195 000 лева В програмата, за деветте години на реализирането ѝ, са вложени над 2 млн. лв. от " Филип Морис България ".

Програмата „ Забавно лято, грижовна есен “ обгръща над 26 обитаеми места, в които е доста мъчно общностите да получат това, което в огромния град наподобява като даденост – достъп до обучение, здравна грижа и поддръжка за пускане на бизнес. Отзвукът, който получаваме, ни демонстрира, че сме на прав път и реализираме своите цели “, показа Елица Баракова, изпълнителен шеф на Фондация Бикоуз: в помощ на благотворителността “, на закриващото събитие за показване на резултатите от деветото издание на програмата.

Баракова акцентира, че всяка година, като част от програмата, близо 650 деца се включват в образователно-приключенските академии, преглеждат се към 2 500 възрастни хора, вземат участие към 100 бизнесмени с техните бизнес хрумвания, от които 15 доближават до край и получават финансиране за реализирането на техните бизнес хрумвания.



Децата от летните просветително авантюристичен академии споделят, че с помощта на чудесните обучители, с които работят, желаят да учат повече, учителите - част от Академията за учители, трансформират радикално метода, по който приготвят и сервират уроците си, а възрастните, които посещават лекарите, ни посрещат с признателност и благодарност.

Програмата нямаше да бъде пълноценна без дейните, предприемчиви хора, които се включват в частта на програмата, наречена „ Академия за локални бизнесмени “. Те работят в посока възстановяване на средата в тяхното обитаемо място, допринасяйки за развиването на своя град “, уточни Баракова.

Финалът на „ Забавно лято, грижовна есен “ събра представители на медиите, участници от всички съставни елементи на програмата, уредници и сътрудници. Водещ на събитието бе артистът и ефирен водещ Стефан А. Щерев.

Всички, които работят по програмата „ Забавно лято, грижовна есен “ са хора с огромни сърца, които влагат изключителна сила, с цел да подобрят живота на общностите в тютюнопроизводителните райони. За нас е ентусиазъм да поддържаме програмата към този момент 9 години и се вълнуваме, че скоро ще отбележим 10-годишнината й ", показа Диляна Якова, управител „ Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България.

Малките обитаеми места постоянно остават в периферията на доста от значимите тематики за деня. Точно устойчивостта на програмата в годините потвърждава голямата потребност и смисъл от дейности в посока информираност, поддръжка и усилена работа по тематиките, свързани с здравната грижа за възрастните хора, образованието на децата, развиването на учителите и напредъка на младите бизнесмени в тези райони, добави Якова.



По време на събитието бяха показани систематизираните резултати от безплатните профилирани медицински прегледи, осъществени от лечебни заведения, членове на „ Българска болнична асоциация “, която за трета година е сътрудник на програмата: УМБАЛ „ Медика “ Русе, МБАЛ „ Св. София “ и МБАЛ „ Хигия “ Пазарджик. С гостите показа директни усещания от прегледите Д-р Павел Кастаманов, ортопед от МБАЛ " Света София ", а адв. Свилена Димитрова – ръководител на Българска болнична асоциация заключи:

За поредна година ББА влезе в живота на едни хора, които имат потребност от здравна грижа, както всички нас, само че не живеят в огромен град. И данните и резултатите демонстрират, че профилактиката и предварителната защита би трябвало да останат приоритет и, че както и през миналите години хората в тези региони чакат с неспокойствие нашите лекари да ги посетят и прегледат. Така че благодаря на Фондация „ Бикоуз “ и Филип Морис България за напъните, и се надявам, че в новия сезон на програмата ББА ще взе участие още веднъж интензивно. “

На самобитната сцена при Стефан А. Щерев се качиха и спечелилите в „ Академия за локални бизнесмени 7.0 ", дружно с програмния шеф на Център „ Ринкър “ към Фондация BCause – Явор Гочев. Радост Василева и Димитър Падарев от „ Спортувай с мен “,  Елица Петрова, основател на BOHO PRO, Стефани Згурева от „ Plant Atelier “, Станислава Иванова, основателка на „ Nick’s Specialty Coffee “, Яница Карапенева  - „ HPR-Training “ и Джейляна Вранчева и Мустафа Кьосов – „ Джейля – украшения от скандинавски мъх “ споделиха усещанията си от извършените образования, като общото обръщение, което се открои от финалистите бе, че с цел да изпълним концепциите и фантазиите си би трябвало самоуверено да създадем първата крачка. Събитието бе посетено и от непредвиден посетител. Красивата далматинка Наоми придружи ветеринарния психолог и създател на „ HPR-Training “ Яница Карапенева.

На финала на събитието водещият Стефан А. Щерев предложения на сцената и Лета Панайотова, Теодор Василев и Йоанна Димитрова от НЧ „ Бъдеще в този момент “, организацията, която организира детските образователно-приключенски академии, с които обичайно започва програмата „ Забавно лято, грижовна есен “. Тази година в програмата „ Уча с обич ” участваха 48 учители, а в програмата “Готови за първи клас ” - 33 учители. „ Образованието в дребните обитаеми места не е бита карта! “ – прочувствено и с горделивост описаха за отражението на програмата върху триумфите на учениците им учителите от СУ „ Васил Левски “, Дулово – Миглена Костова, зам. шеф и Александра Лечева, зам. шеф по образователната част.

В рамките на събитието посетители и участници се любуваха на приказна жива декорация. Тя бе дело на Стефани Згурева, създател и притежател на „ Плант Ателие “. Тя трансформира растенията в съвършения подарък за специфичен мотив или за огромно корпоративно събитие. Зелените подаръчета са устойчива алтернатива, която внася хубост и уют във всеки дом и са лесни за развъждане. Стефани е един от спечелилите в Академия 7.0. След събитието всеки от гостите отнесе една от тези живи хубости вкъщи си. 



Партньори на фондация BCause и нейния Център за предприемачество и образования „ Ринкър “ в реализирането на програмата са Народно читалище „ Бъдеще в този момент “, Българската болнична асоциация и локалните общински администрации.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР