Фондация “Антикорупционен фонд иска пълно разследване на издадената заповед за

...
Фондация “Антикорупционен фонд иска пълно разследване на издадената заповед за
Коментари Харесай

АКФ настоява за разследване на задържането на Николай Стайков

Фондация “Антикорупционен фонд ” желае цялостно следствие на издадената заповед за задържане на журналиста и съосновател на организацията Николай Стайков. Той беше задържан в региона сред “Орлов мост ” и стадион “Васил Левски ” с показани по-късно учредения за задържането като “данни ” за хулигански прояви (чупене на пейки и друго имущество), въпреки и да не е правил никакви незаконни дейности.
Стайков беше освободен по-късно, само че съобщи, че ще потърси правата си по отношение на непозволеното задържане и издадените по отношение на него полицейски разпоредби и протоколи за предизвестие.
“Всяка полицейска заповед би трябвало да бъде правно състоятелна и солидно аргументирана, тъй като другото име на инцидентното задържане е полицейски произвол ”, съобщи шефът на АКФ Бойко Станкушев.
Столична дирекция на вътрешните работи не разгласи този арест в постоянния си утринен брифинг на 8 август, което поражда съществени подозрения в статистиката, която системата на Министерство на вътрешните работи дава пред публиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР