Фондация „Антикорупционен фонд“ (АКФ) подаде сигнал до Специализираната прокуратура и

...
Фондация „Антикорупционен фонд“ (АКФ) подаде сигнал до Специализираната прокуратура и
Коментари Харесай

Дават Златния гьол на прокуратурата

Фондация „ Антикорупционен фонд “ (АКФ) подаде сигнал до Специализираната прокуратура и до Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) по отношение на непозволеното възлагане на обществена активност на частно сдружение, написа " Офнюз ".

От 12-ти март 2013, когато Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) подписва контракт за ветеринарномедицински надзор по границата с Република Турция с компания „ Пи.Еф.Си. “ ЕООД, до края на 2018 година частното сдружение печели 27 милиона лв.. Информацията е по публични данни, оповестени от самото сдружение.

Казусът, прочут в медиите като „ Златния мочур “, притегли доста обществено внимание още през 2013 година, когато стана ясно, че „ Пи.Еф.Си. “ ЕООД е натоварена да прави профилактична стерилизация на влизащите в България транспортни средства без да има опит в сферата. Дружеството, на което се разпорежда значимата задача да защищити България с оглед усложнената тогава епизоотична конюнктура в Турция, е основано на 22.02.2013 година, едвам няколко дни преди да завоюва състезанието за избор на реализатор на профилактична стерилизация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР