Фондът за рисково инвестиране в стартиращи български компании ИмПулс I

...
Фондът за рисково инвестиране в стартиращи български компании ИмПулс I
Коментари Харесай

Фонд за рискови инвестиции набра над 5 млн. лв. на БФБ

Фондът за рисково вложение в започващи български компании ИмПулс I притегли 1,5 пъти повече вложения на Българската фондова борса, в сравнение с авансово търсеше, съобщиха от БФБ.

Фондът направи първично обществено предложение, в което съумя да притегли близо  до масималните 6 млн. лв. от пазара.

 „ Инвеститорите демонстрираха по решителен метод, че поддържат амбициозните и иновиращи български компании. Оттук нататък границата е единствено там където стига фантазията на бизнесмените! ”, разяснява доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на Българска фондова борса.

БФБ позволи до търговия краткотрайна емисия акции, издадена от ИмПулс I за реализиране на първично обществено предложение на до 5 334 000 елементарни безналични акции. Номиналната стойност на една акция е 1.00 /един/ лев.

Това е третото сполучливо IPO на пазара за напредък на дребни и междинни компании beam на Българска фондова борса през тази година.

Преди това компанията за системи за достъп с биометрични данни Биодит притегли 1 млн. лева, а производителят на коли „ Син карс “, който има упоритостта да се развива в производството на електрически автомобили, притегли от вложители 2 млн. лева

Пазарът за набиране на финансиране за дребни и междинни компании BEAM е желан, защото при него фирмите могат да наберат до 6 млн. лева от вложители, без преди този момент техният проспект да минава през утвърждение от страна на Комисията за финансов контрол.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР