Фондът за рисков капитал на Renault-Nissan-Mitsubishi- Alliance Ventures, обяви, че компанията е

...
Фондът за рисков капитал на
Renault-Nissan-Mitsubishi- Alliance Ventures, обяви, че
компанията е
Коментари Харесай

Renault-Nissan-Mitsubishi с поредна статегическа инвестиция

Фондът за рисков капитал на Renault-Nissan-Mitsubishi- Alliance Ventures, разгласи, че компанията е най-новия вложител в американската компания Enevate, която се занимава с технологии за разработка на литиево йонни акумулатори.

Технологиите върху които работят в базираната в Калифорния компания Enevate са свързани главно с благоприятни условия за ексремно бързо презареждане, повишаване на енергийна компактност и повишението на безопасността при литиево-йонните батерии със силициев анод.

От Renault-Nissan-Mitsubishi разясняват, че технологията HD-Energy® Technology на Enevate дава възможност за петминутно бързо зареждане при приложимост на акумулатори с висока енергийна компактност, както и дълъг пробег. Тази технология позволява ипотреба при ниски температури, не е скъпа и идва с преимущества по повод на безопасността. Технологията няма аналог на пазара на литиево-йонните зарядни инсталации и акумулатори.

"Тази стратегическа инвестиция ни позволява да подпомогнем разработката на модерната технология на Enevate. Продължението на работата в тази изключително значима област ще ни помогне да ускорим електрификацията на нашите автомобили ", разяснява Франсоа Доса, глобален вицепрезидент на подразделението VOI (Ventures and Open Innovation) на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР