Фондът за рисков капитал на Volvo Cars - Volvo Cars

...
Фондът за рисков капитал на Volvo Cars - Volvo Cars
Коментари Харесай

Volvo разраства бизнеса си с онлайн продажби на автомобили и купува дял от Carwow

Фондът за рисков капитал на Volvo Cars - Volvo Cars Tech Fund, е закупил дял от основания в Лондон онлайн търговец на коли Carwow. Макар и да няма публична информация за цената на вложението, източник на Financial Times твърди, че става въпрос за десетки милиони долари. Инвестицията на шведската компания в автомобилната онлайн платформа е втората, която е приключена в последната седмица, откакто Volvo по-рано разгласи и сходна договорка с израелския стартъп StoreDot.

Партньорството с Carwow идва като естествено продължение на към този момент оповестената цел половината от колите на Volvo да бъдат продавани онлайн до края на 2025 година Освен в тази тенденция британският авто търговец ще оказва помощ на шведската компания с цялостното й онлайн наличие.

" Пазарите на трети страни играят основна роля във всяка потребителска промишленост, която включва конкурентния пейзаж на Volvo Cars ", споделя Лекс Керсемейкърс, основният търговски шеф на Volvo Cars, в прессъобщение, публикувано до медиите. " Ние бяхме един от първите производители на коли, които се ангажираха да преминат към онлайн продажбите, и посредством това стратегическо партньорство ще научим и ще придобием визия за държанието при онлайн пазаруване ", добави той.
Какво прави Carwow специфичен?
Компанията стартира активност през 2009 година като агрегатор на рецензии, само че бързо се трансформира в онлайн платформа за продажби, пазар и произвеждане на свои лични извънредно сполучливи видеоклипове. Една от най-успешните платформи за компанията е YouTube, където тя основава друго автомобилно наличие, което варира от ревюта на коли до мил надпревари. Каналът на Carwow има над 6.5 млн. клиенти в уеб страницата, като видеата им са гледани над 70 млн. пъти месечно. Тези стойности са доста по-големи от тези на Volvo, като най-гледаното видео на компанията е с 24 млн., а броят на клиентите е едвам 185 хиляди
Реклама
" Важно е да се откроим в света през днешния ден ", изяснява Магнус Фредин, началник на онлайн бизнеса на Volvo. " Трябва да приспособяваме наличието към това, което клиентите търсят ", прибавя той пред Financial Times.
Улесняване на онлайн продажбите и ориентиране към електрически коли
Освен увеличението на онлайн наличието си посредством инвестицията в Carwow Volvo се надява да получи и по-задълбочено схващане за правилата на онлайн продажбите на коли. Важна част от това е въпросът каква част от процеса по покупка на автомобил клиентите са подготвени да създадат онлайн.

" Клиентите са заинтригувани от съществуването на разнообразни елементи от процеса онлайн, само че когато вършат тест драйв, те желаят да го създадат на място за търговия на дребно. Това [инвестирането в Carwow] не е за да заобиколим търговците на дребно, а да си сътрудничим с платформа с потребностите на клиентите, от която можем да се поучим ", съобщи Фредин.

Насочването на Volvo Cars към онлайн продажбите е неразделна част от задачата й да стане световен водач в бързо развиващия се първокачествен електрически сегмент с милиони директни връзки с потребителите. Стратегията й за онлайн продажби се основава на изменящото се държание на потребителите и трендовете в промишлеността в композиция с упоритостта й да бъде водещата марка за чисто електрически коли до 2030 година посредством своята дъщерна компания Polestar.
Реклама
Фокусът на компанията върху онлайн продажбите и директните взаимоотношения с клиенти включва основаване на просто и безпроблемно преживяване на поръчка на артикули и услуги на Volvo, с транспарантни цени и информация за продуктите, както и изясненост по отношение на периодите за доставка посредством нейния онлайн магазин.
Volvo не стопира да влага
Това е втората договорка, която шведската компания приключва в последната седмица, като предходната беше придобиването на израелския стартъп за акумулатори за електрически коли StoreDot. Информация на уеб страницата на Volvo разказва стартъпа като " разрастващ технология за извънредно бързо зареждане на акумулатори ", което е от голямо значение в сектора на електрически коли поради пониженото време, което е нужно за зареждане на батерията.

Макар и технологията на StoreDot към момента да не е обществено притежание, в сектора се приказва, че тя даже може да надмине тази на американската компания Tesla. StoreDot има за цел да интегрира програмен продукт и силициеви аноди за произвеждане на по-ефективни акумулатори и зареждане. Очакванията са, че компанията ще може да интегрира създадените от нея акумулатори в идната епоха на колите на Volvo.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР