Фондът за иновации на Европейската комисия обяви началото на първи

...
Фондът за иновации на Европейската комисия обяви началото на първи
Коментари Харесай

Фондът за иновации на ЕК ще финансира проекти в сферата на нисковъглеродните технологии

Фондът за нововъведения на Европейската комисия разгласи началото на първи стадий за набиране на планови оферти, като поканата е отворена за огромни планове за чисти технологии, с капитал над 7.5 милиона евро, оповестиха от БТПП. Крайният период за кандидатстване е 29 октомври тази година.

В рамките на оповестената процедура ще бъдат финансирани планове, които оферират новаторски решения в областта на възобновимата сила, енергоемките промишлености, технологиите за запазване на сила. Също по този начин ще се оказва подпомагане за стимулиране на построяването и употребата на технологии, ориентирани към безвредно за околната среда хващане и предпазване на въглероден диоксид.

Европейската комисия също по този начин планува да разгласи и покана за набиране на планови оферти за дребни планове (с капитал под 7.5 милиона евро) в края на тази година.

Фондът за нововъведения съставлява една от най-големите стратегии в света за поддръжка на нововъведенията в нисковъглеродните технологии. Той се финансира от доходи от търгове на квоти за излъчвания от Схемата за търговия с излъчвания на Европейския съюз.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР